Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Nyári dekoráció természetes alapanyagokból

Vízparti hangulat a kertben? Adj nyári színeket a terített asztalnak! A rusztikus zsákvászon, a natúr fatálak vagy a gyékénykosárkák modern és vidám egységbe kerülnek, csak színes, festett csíkok kellenek rájuk.

Hozzávalók:
• 3 db félgömb alakú gyékénykosár,
• fatálak,
• natúr jutaszövet, 
• körszövött pamutzsinór, 
• kenderzsinór, 
• türkizkék, türkizzöld, napsárga, narancssárga és lazacszínű krém akrilfesték
• ecset, szivacs vagy szivacsecset
• maszkolószalag 
• olló, zsákvarró tű

KZ_1206.jpg
A natúr, laza szövésű textillel könnyű dolgozni. Hogy jó tartása legyen a zászlóknak és a szalvétagyűrűknek, varrj az anyag alá egy papírlapot géppel. A dekoráláshoz még vékony kenderzsinórt is bevethetsz, amit kézi öltésekkel húzhatsz bele a vászonba. Rajzold fel a zászló és a szalvétagyűrű mintáját egy irodai papírra. Vágj ugyanekkora jutavásznat, tedd a papír alá, és a vonalak mentén varrd körbe géppel a mintákat. Vágd ki az elemeket, körben fél cm ráhagyással. A megadott vászonból hat ilyen lapot tudsz készíteni. 

Tervezd el a többféle színes csík helyét és szélességét. A határvonalakra ragassz maszkolószalagot. Fesd ki a választott színekkel a kijelölt területeket – használhatsz ecsetet vagy nyomkodhatod szivaccsal is. 
Húzd le a szalagot, utána hagyd száradni a festéket. Vágd ismét körbe a darabokat, a varrásvonaltól most csak 2 mm szegélyt hagyva. 

A szalvétagyűrű két végét hajtsd egymásra, öltsd össze zsákvarró tűbe fűzött kenderszállal, amit masnival köss össze. Bújtasd a gyűrűbe szalvétát és fa evőeszközöket. Vágj 4,5 m kenderzsinórt, és félbehajtva fűzd a zsákvarró tűbe. Öltögesd végig a zászlók felső szélét 3-4 cm-es fércelő öltésekkel. Így készítsd el a zászlósort.KZ_1183.jpg

A színes sávokkal megfestett fatálakat alátétként használhatod. Tegyél rájuk üvegtányérokat, hogy érvényesülhessen a díszítés. A fatálakra simíts maszkolószalagot a tetszésed szerinti színcsíkok határvonalaira. Ecsettel fesd ki a sávokat, majd húzd le a szalagot. Hagyd száradni a darabokat.

A fonott kosárkákat festés után alakítsd át ételvédő burákká! Csomózz rájuk zsinórfüleket, és máris ráfordíthatod a tányérokra.

KZ_1178.jpg

A gyékénytálakra ragassz egymással párhuzamosan maszkolószalagcsíkokat, hogy közöttük a festendő részek szabadon maradjanak. A domború felület miatt a szalag szélére – ahol szükséges – tegyél kis hajtásokat. Szivaccsal vagy szivacsecsettel, nyomkodva vidd fel a választott színű festékeket. Húzd le a szalagokat, utána hagyd száradni a festéket.

 

CÍMKÉK:


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


FŐÉTELEK
A pompos


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP