Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Egy szék új élete

Adri újrafestett székei bizonyítják, hogy az amúgy még jól használható, de kevésbé modern székektől sem kell megválni, mert egy kis kreativitással és festékkel új életre kelthetők. 

Az upcycling, vagyis a divatjamúlt tárgyak visszaforgatása a használatba, nagyon népszerű a fiatalok körében. Az újrahasznosítással nemcsak a fogyasztói létformával lehet szembeszállni, hanem rendkívül olcsón lehet berendezni bohém stílusú, első kislakásokat. Az is új trend manapság, miszerint a „tökéletlen az új tökéletes”, így az átfestéshez bátran nekifoghat bárki, még az is, aki nem érez magában sok kreativitást. Nem baj, ha a vonalon túlfolyik kicsit a festék, esetleg nem egészen szabályos a minta, pont ez teszi szerethetővé ezeket a székeket. A festéshez a legjobb választás a vízalapú zománcfesték, az akrilfilc pedig jó fedőképességű színekben kapható. Érdemes selyemfényű lakkal átkenni és úgy védeni a felületet.    

Hozzávalók  türkiz és fehér színű vízbázisú zománcfesték pink és lila akrilspray fekete és zöld akrilfilctoll csiszolóvászon ecset teamécses

Ha sötét színű a szék, vagy rosszabb állapotban van a festése, simítsd át finom csiszolópapírral, vagy géppel. Alapozd le fehérrel, hogy a türkiz szín jobban megtapadjon majd a felületen. Fesd le türkiz színűre a szék ülőrészét és a támla egy részét. Ha szükséges, még egy réteget kenj rá. Száradás után rajzold fel a rózsamintát szabad kézzel egy teamécsesdarabbal.  

Fújd le lendületesen a rózsát pink spray-vel, majd lilával is fess néhány foltot a közepére. Rajzold körbe a mintát akril­filccel, kanyaríts mellé egy-két levélkét és színezd ki laza mozdulatokkal. Kedved szerint dekoráld szabadon tovább.  

IMG_1736_ok.jpg

Határozott, kontrasztos színek használatával olyan darabokat alkothatsz, amik aztán valóban központi darabbá válhatnak a konyhában vagy az étkezőben. hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Fess bútort!

ELŐTTE-UTÁNA
Régi bútor új ruhában
NAPPALI
Fess bútort


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP