Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Ülőpárna ombre textillel

A francia párna a kártolt gyapjúval töltött, klasszikus matrac kicsinyített változata, ami a legegyszerűbb kárpitos alapöltések elsajátításával igazi sikerdarab a kezdők számára. Ombre textillel abszolút divatos is. 

A francia párna elkészítésének mesterfogásai, a jellegzetes tűzések és élvarrások klasszikusak, ám a textília fajtáját, mintázatát és a párna formáját tekintve megvan a lehetőség arra, hogy kibontakoztasd a fantáziád. Egy ilyen párna jól jön a kerti padon vagy a teraszodon. Puha, mégis van tartása, melengető és mutatós, de a kézi munka is hozzájárul ahhoz, hogy nagy becsben tartsd. 

IMG_9466.jpg

Hozzávalók • 5 cm vastag szivacs méretre vágatva • 2 cm vastag flíz • natúr vászon • textilfesték • vastag cérna • vászon- és filcdarabkák az átvarráshoz • kárpitos gombostű • görbe tű • nagyobb tű • matracvarró tű (kb. 15 cm hosszú) • olló • gombostű

Egy párna akkor igazán kényelmes, ha túllóg a kemény ülőfelület széleinél, ezért oldalanként 1 cm-rel nagyobb szivacsot vágass a szükségesnél. Duplán tekerd körbe flízzel, hogy jó puha legyen, a két rövidebb oldalánál pedig éppen akkorára szabd a vatelint, hogy ott is két réteg találkozzon. Kárpitos gombostűvel rögzítsd a flízt a szivacsra, majd laza öltésekkel varrd le a széleket, hogy ne nyíljon szét az így formára készített párnatöltet.

A többi fázisért kattints a képre!

A textilbe színével befelé fogd bele a párnát, és gombostűvel tűzd körbe az oldalakat.  Vedd le, és a tűzés mentén varrógéppel varrd össze a huzatot, az egyik hosszabbik oldalát nyitva hagyva. Tedd bele a töltetet a színére fordított párnahuzatba, majd a nyílását gombostűvel tűzd végig, és láthatatlan öltéssel, görbe tű segítségével varrd be. 

A matracél varrásával folytasd. Gombostűvel jelöld ki a párna élének a vonalát, és ezt ujjnyi vastagon átfogva ölts átlósan X-eket, ami összehúzza a szélét. Varrás közben ügyelj rá, hogy a tömőanyag egyenletesen vastag legyen az élben.  

A francia párna másik hagyományos ismertetőjele a rögzítő átvarrás, ami nem engedi elmozdulni a töltetet, és díszítő szerepe is van. Mérd ki az átvarrások helyét, majd jelöld gombostűvel a párna mindkét oldalán, ami segít a matracvarró tűt merőlegesen tartani. Öltsd be az egyik oldalon a rögzítőt, majd vezesd át a tűt a párnán, a túloldalon kissé húzd össze a cérnát, kösd meg és vágd el. Ezután a csomó felől húzd be a másik oldal rögzítőelemét. 

03_823C8665.jpg

Ombre festés 
Ennek a divatos technikának az a lényege, hogy az anyag a festékléből fokozatosan kihúzva kapja meg a színátmenetet. A két irányban ombre verzióhoz középen kösd át a natúr vásznat poliészter zsinórral – amit nem színez meg a festék –, majd ennél fogva lógasd bele a textilt a festéklébe. Ahol az anyag meggyűrődik, ott érdekes mintázatok alakulnak ki, ettől olyan kiszámíthatatlanul szép és természetes hatású. A festés végeztével mosd és vasald ki a textilt.

Studio Session-028.jpg

Alkotó: Manohuis

CÍMKÉK: ombre párna textil


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
Póló újrahasznosítás
NAPPALI
Fess bútortOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP