Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy mandala pöttyökből

Mindössze egyetlen forma, egy aprócska pont is elég ahhoz, hogy nagy mennyiségben lélegzetelállítóan csodás alakzatokat hozz létre.

Gondolj csak a pointillista festőkre, akik apró, színes pöttyök garmadát vitték vászonra, így alkották festményeiket, amik csak távolabbról szemlélve állnak össze egységes képpé. Ennél jóval egyszerűbb a dolgod, ha mandalák vagy hópelyhek pöttyözését szeretnéd elsajátítani, mivel szimmetrikus alakzatokat könnyebb festeni. A középponttól körkörösen bővülő forma és az előzőleg meghúzott átlók lesznek a segítségedre. Alapként választhatsz műanyag lapot vagy akár lapos kavicsokat is, és különleges szerszámra sem lesz szükséged, legfeljebb egy domborító eszközre. 

KZ_2243_OK.jpg

Hozzávalók 10 cm-es műanyag körlap lila, rózsaszín, pink, bordó akrilfestékvékony ecset fogvájó papírlap ceruza, vonalzó  ragasztható strasszkő domborító szerszám

Rajzold körbe a papíron a műanyag lapot és húzd meg a kör két átmérőjét is, egymásra merőlegesen. A metszéspont lesz a mandala középpontja. Helyezd rá a műanyag lapot a sablonra, és hogy ne mozduljon el, ragasztószalaggal rögzítsd. Jelöld a középpontot egy festékpöttyel.

A középső pötty köré tégy lilából nyolc pontot, a vezető vonalak segítenek ebben: mindkét oldalukra egy-egy pötty kerüljön. Fogvájó hegyével pontozd ki a középső pötty körüli részt.
Haladj egyre nagyobb körökben, váltogasd a színeket és a pöttyök méretét sorról sorra. A már száraz, nagyobb pöttyökre tehetsz egy-egy kisebbet, vagy vedd körbe őket apróbbakkal.
A pöttyöket körbeveheted sziromszerű formákkal is. A szimmetria tartásához segítségedre lesznek a vonalak. Az eltérő méretű pontokat úgy is megfestheted, ha a kisebbeknél alig érinted le az eszköz hegyét, de a nagyobbaknál jobban. Bővítsd tetszés szerint körben a madalát. Sugárirányban festhetsz egyre kisebb pöttyökből álló sort. A középpontba ragassz egy szem strasszkövet.

KZ_3240_OK.jpg

KZ_2283_OK.jpg

Gyűjts néhány szép kavicsot és dekoráld ki őket. A pöttyökből nem csak mandalát, hanem hópelyheket is könnyedén kialakíthatsz.

KZ_2306_OK.jpg

alkotó: BUDAI KATALIN

CÍMKÉK: mandala


hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

GYEREKSZOBA
Legyen malacod!
MENTSD MEG A FÖLDET!
Környezetbarát uzsonnás tasakOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP