Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Blondelkeret könnyűszerrel

Patina és kopottas pompa, amire nem kell évtizedeket várni? A füstfólia legnagyobb erénye, hogy még egy fröccsöntött műanyag képkeretet is látványosan átalakít. Megmutatjuk, hogy használd!

Csillogó arany, kissé sötétebb réz- és ezüstszínben egyaránt létezik a füstfólia, amit igazán aktuálissá tesz a fémes felületek divatja a lakásszépítésben. Ezekkel a finom lapocskákkal igazán könnyű bánni, és mivel a műanyagon kívül fára, fémre, kőre és üvegre is dolgozhatsz vele, tényleg határtalanok a lehetőségek. Füstfóliával még a tucattermékek is új megvilágításba kerülnek, és rövid idő alatt patinás megjelenést sugároznak. A csodás átalakulás bemutatására egy, a négy sarkán dúsan mintázott műanyag keretet választottunk, hogy blondelkeretként szülessen újjá. Persze, ha egy bútor díszfaragására, a fogantyúkra, vagy egy barokkos csillárra kerül a fém hatású lapkákból, akkor is garantált a kifinomult és nemes összhatás.

Hozzávalók

 • műanyag képkeret • Annie Sloan füstfólialapok • Gold size füstfólia-ragasztó • két kisebb és egy nagyobb ecset • átlátszó és barna wax • fehér krétafesték • puha rongy • hintőpor • 

Por- és zsírtalanítás után kend be füstfólia-ragasztóval a képkeretet. Vékony, de erős sörtéjű ecsettel dolgozz, majd várd meg, amíg a tejszerű anyag fehérsége eltűnik. A felkent ragasztóra kb. 20 percig dolgozhatsz.

A többi fázisért kattints a képre!

Az antik hatáshoz finoman gyűrd össze a markodban a füstfóliát, helyezd a képkeretre, és egy száraz kis ecsetet függőlegesen tartva, ütögető mozdulatokkal nyomd bele a ragasztóba. Ha végeztél, a fölösleg egy nagyobb ecsettel lesöpörhető. Átlátszó wax segítségével fixálhatod a fóliát. Puha ronggyal vidd fel a keretre, aztán a sötétbarna waxszal kiemelheted a részleteket.

_MG_0822_OK.jpg

Hogy ne legyen túl csillogó a felület, bevetheted a szárazecset-technikát: leheletvékonyan kenj fel némi fehér krétafestéket a keretre. Hintőporozd be az ujjbegyeidet, így nem ragad rá a füstfólia, amelynek a legapróbb, lehulló morzsáit akár később is felhasználhatod.

Ha kedvet kaptál a füstfóliázáshoz, netán egyedi sablonmintával dobnád fel a bútorodat, Az Asztalom új látványműhelyében minden segítséget megkapsz ehhez.hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

INSPIRÁCIÓ
Origami mindenütt
NAPPALI
Fess bútort

NAPPALI
Fess bútort!


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP