hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kötött zsebkendőtartó

Készíts kötött kiegészítőket otthonodba. Kombináld bőrrel, hogy igazán trendi legyen az összhatás. 

Hozzávalók • szürke kötőfonal • 3,5 mm-es kötőtű • vékony bőröv • fehér hímzőfonal vagy vékony kötőfonal • 

KZ_4606_ok.jpg

A kezdéshez szedj fel 40 szemet a kötőtűre, majd köss sima kötéssel (egyik oldalon sima, másikon fordított szemek) 11 cm magasságig. Készítsd el a nyílást a következő sima kötésű sorban: az első 13 szem után hosszú szálat hagyva vágd el a fonalat. A jobb tűvel emeld át a bal tűn lévő második szemet az elsőn, és tedd vissza a bal tűre. Ismételd addig, amíg a bal tűn már csak 13 szem marad. Csatlakoztasd a kötéshez újra a fonalat, és kösd végig a sort. Fordulj, majd az első 13 szem után hurkolj a jobb tűre 14 kezdő szemet, és folytasd a kötést a bal tűn lévő 13 szemmel. Haladj tovább sima kötéssel újabb 11 cm-en keresztül. Kösd le az utolsó sort, mint a nyílásnál írtuk. Mikor csak egy szem maradt, vágd el a fonalat, és a szálvéget húzd át a hurkon.

KZ_4946_ok.jpg

Kösd meg a két oldalelemet is, ehhez szedj fel 24 szemet a kötőtűre, és köss sima kötéssel 6-7 cm magasságig, majd kösd le az utolsó sort. Ebből két darabra lesz szükséged. Öltsd az oldalakat a középső elem közepére, majd a sarkoknál hajlítsd le a középelemet, s így alakítsd ki a téglatestet.                

Az alsó szélén fűzz végig egy szálat fércelőöltéssel, és mikor ráhúztad a zsebkendőtartóra, alul húzd össze ezzel a szállal, hogy rögzüljön. Masnival kösd el, hogy könnyen kibonthasd, ha új zsebkendőtartót teszel bele. Díszítésként egy vékony bőrövet ölts az alsó szélére.

_K008231_ok.jpghirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Ez óriási!
KIEGÉSZÍTŐK
Trükkös sálakOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP