Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Menő kötés gyurmából

Most nem kell kötőtűt ragadnod, mégis kötött hatású borítást készíthetsz, méghozzá gyurmából. A sok egyforma hurkát egyetlen mozdulattal elkészítheted.

Próbálj ki egy érdekes technikát, igazán léleknyugtató tevékenység lesz, főleg ha szereted a precíz, mégis haladós munkálatokat. A sokféle gyurmából még több árnyalatot kreálhatsz, hiszen keverheted egymással a színeket. Mindig az alapszínhez gyúrd hozzá a sötétebb vagy világosabb árnyalatot, ha tompítani szeretnéd, vagy éppen pasztellesebbé akarod tenni.

_MG_3988-2.jpg

A tökéletesen egyforma hurkák gyártásához egy ügyes szerkezet, a kinyomószett ad segítséget. Különböző mintázatú tárcsákat illeszthetsz ebbe, mi most a legvékonyabb hengereket választottuk a kötött mintákhoz. A szerkezet csövébe átgyúrt, kezed melegétől lágyabbá vált gyurmát tegyél, mert így könnyebben tudod tekerni a kart, és a vékony hurkák nem lesznek repedezettek, nem törnek olyan könnyen.

Hozzávalók • Fimo Professional kiégethető gyurmák • gyurmakinyomó készlet • sniccer vagy vágópenge  • saslik- vagy hurkapálca • hobbiragasztó • ecset • 

Fiókgombok simakötéssel

KZ_7185.jpg

A különböző kötött felületek titka abban áll, hogy milyen szorosan csavarod egymásba a hengereket, hogyan teszed egymás mellé ezeket. Nyomj jó sok vékony hurkát, fogj egymás mellé kettőt, és óvatosan sodord őket egymásba, az egyik irányba. A párját – szintén két hurkát – épp az ellenző irányba csavard. Ügyelj arra, hogy egyformán szorosak legyenek a sodratok. Ha a kettőt egymás mellé teszed, máris láthatod a „kötött” sort. Tegyél egymás mellé annyit, amennyi kiadja a kellő felületet, kenj ragasztót a gombra, tedd rá a csíkokat és vágd körbe a szélét. A peremére egyes sodratot tapassz, óvatosan nyomkodd le. A gyurma használati utasítása szerint sütőben égesd ki a gyurmát. A fagombokat borító gyurmaréteget készítheted egyszínűre vagy cirmosra.

Használj vizes alapú hobbiragasztót, amelyet ecsettel kenj a gyurma alá. Így nyugodtan kiégetheted a kész tárgyat.

Trükkös lustakötés 

KZ_7187.jpg

Ehhez a változathoz valóban jó sok gyurmakukac szükséges, de maga a mintázás igen haladós. Készítsd elő a hurkákat (bevetheted a hatlyukú tárcsát), és takard le ezeket folpackkal, hogy ne száradjanak ki túl gyorsan. Darabolj fel néhány csíkot 2-3 cm-esekre, és valamennyit hajtsd félbe. Fektess egymás mellé 8-10 elemet, majd az ívek alatt nyomj rá saslikpálcát, majd erre a vájatra helyezz egy hosszabb hurkát, amelyre a penge tompább szélével nyomkodj pici vágatokat. Készíts egymás alá ugyanilyen sorokat, tetszőleges méretűre. Kend be ragasztóval a kaspót és óvatosan simítsd rá a gyurmát, akár több darabot is. Miután beborítottad az egészet, formára igazítottad, égesd ki.

Az egyes darabok illesztésére nyomkodj függőlegesen simakötéses sorokat, vagyis két, egymás mellé illesztett sodratot, de a perem alá is kerülhet ilyen.

KZ_7176.jpghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


TAVASZ
Diy barkatál


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP