Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Menő dekoráció szövéssel

Szinte árad a melegség egy gyapjúfonallal szőtt faliképből, melyet te is elkészíthetsz, ha egyedi dekorációra vágysz. Bambusz tartórúdon igazán szép a nappaliban, a gyerekszobában pedig játszószőnyegként is használhatják a kicsik.

A szövés nagyon egyszerű technika, mellyel látványos eredményt érhetsz el. Ha kezdő vagy, akkor csak az alaptechnikát gyakorold, ám ha szeretnél valami különlegeset, akkor akár minták és 3 D-s formák domborításával is megpróbálkozhatsz.

Hozzávalók • 50x70-es képkeret • tetszőleges színű gyapjú  és kevert szálas fonalak • tetszőleges színű mesegyapjú • felvetőszál • bambuszrúd • villa • olló • 

Az üres képkeret alsó peremén rögzítsd csomóval a felvetőszál végét, majd folyamatosan feszítve a szálat tekerd a keretre úgy, hogy 36 felvetőszálad legyen. Alul szintén köss egy csomót. Rendezd el a szálakat a kereten egyenletes távolságra egymástól. A felvetőszállal visszafordulva kezdj el szőni úgy, hogy a függőleges szálak között vízszintes vonalban fel-le vezeted a fonalat. Készíts így 3-4 sort, majd tömörítsd össze egy villa fogaival a szövést. Arra figyelj, hogy a szálak végig párhuzamosak maradjanak, hogy ne szűküljön össze a szőttes a végén.

Tekerj a fonalakból babákat, akkorák legyenek, hogy könnyen tudd majd vezetni a szálak között. A tetszőlegesen rajzolt sablont tedd a szálak mögé, így tudod majd tartani a mintát. Mi egy szívecskét készítettünk, de lehet csillag, vagy bármilyen egyszerű forma, amit szeretnél. A háttérszínnel kezdj el szőni, az előbbi technikát folytatva addig, amíg elérsz a mintához. A minta szélénél fordulj vissza a szállal, és így töltsd fel a hátteret a jobb és a bal oldalon is a minta legszélesebb pontjáig.

Válassz egy eltérő színt és a minta külső ívét sződd be mindkét oldalon kb. 1 cm-s sávban a legszélesebb pontig, majd alulról felfelé a vastagabb gyapjúszálakkal kezd feltölteni a mintát. Itt a hagyományos és a szumák technikát tetszőlegesen váltogathatod. A szumák szövésnél, minden harmadik szál körül vezesd át a fonalat a szövés széléig, majd fordulj vissza, és a következő sort is így sződd le, majd egy sima fel-lebújtatott sor következzen, hogy legyen tartása a szőnyegnek. KZ_4493.jpg

Ha a legszélesebb pontig feltöltötted a mintát, akkor kezd el szépen bezárni az ívet, és felváltva szőni, a szálakkal folytatva a minta ritmusát, így szépen kitöltődnek fonallal a háttér és a minta területei. Ha elég magas már a szőnyeg, akkor vedd le a keretről, és csomózd el kettesével a felvetőszálakat. Kösd egy bambuszrúdra, és tedd a falra.

Tipp: Ha erősebb tartást szeretnél a szőnyegnek, akkor egy vastag vászont öltögess a hátoldalához.

KZ_4500.jpg

 +1 tipp Készíthetsz hullámos mintát is, itt nem is kell sablon, egyszerűen csak szabadon haladj a különböző színű és vastagságú fonalakkal, és élvezd, ahogy a kezed nyomán megelevenednek a tajtékos habok.  Olyan, mint a festés, csak fonallal.  Váltogathatod a szumák, és az egyszerű szövéstechnikát is, hogy még inkább 3D-s hatást érj el.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP