Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Fess bútort!

Ritkán adatik meg, hogy elölrol kezdjünk valamit, ami elromlott. A sokat megélt láda esetében megadtuk a tiszta lapot, és az alapokról indítottuk újra
a tervezést. Az eredmény egy csodás és egyedi láda.

Nézd meg hogyan adtak új életet a régi ládának Az asztalom alkotói:

"Nemrég kaptuk a zöldre mázolt hajósládát egy ismerőstől, aki épp a padlást rámolta, és úgy gondolta, hogy tüzelőnek még jó lesz. A fából készült láda, melyet több réteg masszív festék borított, tüzelőnek biztosan alkalmatlan lett volna, ám felújítva felbecsülhetetlen érték, ezért elfogadtuk a felajánlást és nekiláttunk a munkának. Első körben meg kellett szabadulnunk a ronda festéktől. Fogtuk a hőlégfúvót, megolvasztottuk a festéket, és szép lassan megpróbáltuk letolni spaklival a rétegeket, ám hamar kiderült, hogy ez kevés lesz. Ekkor került elő a csiszoló, mellyel hosszú órákig csiszolgattuk a felületet, míg elő nem bukkant a fa a maga természetes szépségében. Ekkor indulhatott a tervezés. A maratoni csiszolás után csak vaxokkal akartunk mintát adni a gyönyörű ládának, melyek nemcsak kiemelik a fa szépségét, de ápolják is azt."

Hozzávalók: • fából készült nagyméretű láda • virág- és sormintás stencil • Annie Sloan wax fehér, színtelen, barna, fekete • csiszológép, holégfúvó, spakli • puha rongy, fülpálcika,ecsetek

Hőlégfúvóval melegítsd meg a festéket. Ha már hólyagos a felülete, akkor spaklival told le. Kitartóan haladj végig az egész felületen. Használj maszkot, ha teheted, vagy dolgozz szabad térben, mert a festékből felszabaduló gőzök mérgező anyagokat is tartalmazhatnak.

Spaklival távolítsd el a régi festékrétegeket.
Csiszold át a felületet.
Portalanítsd a felületet.
A stencil alá befolyt waxot fülpálcika segítségével kiigazíthatod.

A további fázisokért kattints a képre!

Rezgő- vagy szalagcsiszolóval az egész felületről tüntesd el a festékmaradványokat. Ha több rétegben kell csiszolnod, akkor először durva szemcséjű smirglit használj, majd válts finom csiszolóvászonra. Amikor készen van, egy puha ronggyal portalanítsd a felületet.

Áttetsző waxszal kend át egy rétegben a felületet, majd fekete, barna és fehér waxokat vigyél fel úgy, hogy viseltes hatást érj el. Minden réteg után ronggyal töröld le a felesleget.

Tervezd meg a mintát egy papíron. A választott stencil elemeit szabadon variálhatod, hogy egyedi legyen. Ha kész, akkor már csak a ládára kell felvinned. Tedd a stencilt a felületre, és barna waxszal kend át. Akár az egész láda felületére is felviheted a mintát.
_MG_6563.jpg

 



hirdetés


Legnépszerűbb témák




EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP