Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Krétafestékkel könnyedén

A megörökölt régi bútordarab lehet, hogy nem illik az új környezetébe, ám egy jól megválasztott színű krétafestékkel divatos vintage stílusúvá alakíthatod át. Szépségét még jobban kiemelheted, hiszen a faragott díszek a csiszolás és waxolás után tűnnek igazán elő. 

A bútort nem kell elkőkészítened, csiszolnod, amennyiben sérülésmentes és tiszta a felülete. Kend fel a festéket laza ecsetvonásokkal, nem kell a szabályosságra törekedned. A szálak által húzott keskeny résekben megtapadó sötét wax adja meg az antik hatást. Száradás után csiszold át a felületet finom csiszolópapírral, hogy a minták szélein előbukkanjon a fa eredeti színe. 

Kattints a képre a többi fázisért.

Kenj át színtelen waxszal egy kisebb, zsebkendőnyi területet, majd puha ronggyal töröld vissza a felesleget. Tunkolj sötét waxot erre a részre és azonnal törölgesd vissza a kiemelkedő részekről. Így csak a mélyedésekben és az ecsetvonásokban marad wax. Haladj tovább a szomszédos területre és waxold át ugyanígy. Körülbelül öt nap alatt kikeményedik a wax, ezután bátran használhatod a megújult bútort. 

KZ_1966.jpghirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ÚJDONSÁGOK
Origami mindenüttOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP