Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kötött párnahuzat Adával

Ebben a hónapban Adát csábítottuk el egy közös alkotásra, melynek eredménye a csodás kötött párnahuzat lett, amihez csak egy régi pulcsira és tűre-cérnára lesz szükséged.

 

Fordítsd ki a pulóvert és simítsd ki az asztalon, majd helyezd rá a párnabelsőt. Fontos, hogy akkora párnát válassz, ami kényelmesen ráfér a pulóverre, valamint a kötött pulóver anyaga legyen sűrű apró szemekkel kötött. Figyelj arra, hogy mindenhol legyen legalább 2,5 cm anyag a párna körül és ne lógjon bele nyakkivágás vagy varrás. Egy erős színű vastag filctollal jelöld körbe a párnát, majd vedd le a pulcsiról.

Varrógéppel haladj végig a jelölt vonalon közepesen sűrű öltéssel, de hagyj nyitva kb. 20 cm-t, mert itt kell majd betenned a párnabelsőt. Ollóval vágd körbe legalább 2,5 cm ráhagyással a varrásvonalat, mert különben a kötött anyag könnyen lefuthat. Ezután fordítsd ki a párnahuzatot a szabadon hagyott nyíláson keresztül. Tedd bele a párnabelsőt, és igazítsd le, hogy szépen felfeküdjön a huzat. A sarkoknál külön figyelj arra, hogy szépen kiforduljanak a csücskök. A nyitva hagyott résznél fordítsd be a varrásráhagyást, és az ujjaddal összecsippentve az anyagot a pulóver színével megegyező cérnával apró öltésekkel zárd össze a huzatot.

Egyedi alkotások

Szoktam kézműveskedni, egyedit alkotni. A legnagyobb projektem az volt, amikor a srácokat vártam és a barátnőmmel együtt kifestettük a gyerekszobát. Mindenféle figurákat, fákat és felhőket pingáltunk, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a színes környezetben. De mostanában a munka mellett is jut időm kicsit egyedibb dolgokat készíteni, legutóbb például egy fotófalat állítottam össze párom, Máté otthonában, Németországban. Sok szép képet válogattam össze a családról és barátokról, amiket azután bekereteztem, és így összeállt a kollázs. Szép lett és igazán vidám.

Játékosság és kreatív megoldások

Az adventi kalendáriumot is én készítem a gyerekeknek. A legutóbb egy karácsonyfa alakban applikáltam a falra egy zsineget, amire csipesszel rögzítettem a csomagokat. A nagyobb, nehezebb darabok azonban folyton leestek, így az lett a megoldás, hogy ezek helyére kis itinert írtam papírra, és meg kellett keresni a lakásban a játékot rejtő csomagot. Nagyon jó játék lett belőle.

Ajándék saját kezűleg

A gyerekekkel együtt is szoktunk egyedit alkotni. Tavaly az iskolai karácsonyi ajándékozás apropóján kezdtünk varrni, ugyanis egyedi kistáskát és kisállatot készítettek a srácok. Egy szarvas és egy filcrátétes táska készült, aminek nagy lelkesedéssel álltak neki, ám kellett némi segítség, mert a táska oldalán a pelenkaöltések olyan ritkára sikeredtek, hogy sajnos nem tartotta össze az oldalakat, de javítottunk a dolgon és az eredmény nagyon eredeti lett.

Emlékek Angliából

Varrni nem szoktam gyakran, de ismerem az öltéseket. Még Angliában, az iskolában megtanították az alapokat, így elboldogulok. A párna, amit pulcsiból varrtam, nagyon egyszerűen elkészíthető, akár varrógép nélkül is. Még engem is meglepett, hogy milyen gyorsan kész lett.hirdetés


Legnépszerűbb témák


ELŐTTE-UTÁNA
EZT IS Ajánljuk


GYEREKEKKEL
Diófigurák
TI KÜLDTÉTEK
Kényeztető finomság


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP