Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kosárfonás újságpapírból

Aki szem előtt tartja, hogy minél több minden kerüljön újrahasznosításra a háztartásban, biztosan többféle módját ismeri az újságpapírok felhasználásának. Most mutatunk egy olyan módszert, amellyel praktikus tárolók, kosarak készülhetnek.

Nem kell sok alapanyag hozzá, egy újság, fonal, ruhacsipesz vagy papírcsipesz (ami össze tudja fogni a papírt), tűzőgép, olló.

kosár, kosárfonás, fonás, újság, újságpapír, újrahasznos, környezetVágjuk fel az újság lapjait 20 csíkra, amelyek kb. 7 cm szélesek legyenek. A szélesség függ attól is, milyen keskeny fonatot szeretnénk. Hajtsuk a csíkokat hosszában félbe, majd még háromszor ugyanígy. Ezzel erős szálakat kapunk.

kosár, kosárfonás, fonás, újság, újságpapír, újrahasznos, környezet

Szőjünk egymásba 10-10 csíkot alapnak, majd az alap köré szőjük be a fonalat. Ez segít körülhatárolni az alapot és egy kicsit stabilabban is tartja.

kosár, kosárfonás, fonás, újság, újságpapír, újrahasznos, környezet

Válasszuk ketté az egyik oldalon a 10 szálat, majd a középső kettőtől kiindulva, szőjük egymásba az 5-5 csíkot. Nem baj, ha még nem szoros a fonat, később meg lehet még húzni. Folytassuk ugyanígy a többi oldal csíkjaival és szőjük egymásba őket.

kosár, kosárfonás, fonás, újság, újságpapír, újrahasznos, környezet

Rögzítsük a fonatokat csipesszel, majd hajtsuk befelé a csíkokat és szőjük össze őket még egyszer. Tűzzük meg a kész csíkokat, végül vágjuk le a felesleget.


Forráshirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP