Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Szőnyeg pólóból

Ne félj a kifakult, kinőtt vagy éppen divatjamúlt pólók feldarabolásától! A csíkokból egy hulahopp karikán színpompás nyári szőnyegek készülhetnek.
Szövésük remek szórakozás még a kisebb gyerekeknek is, akár a kertben, akár a szobában rossz idő esetén. A puha, vastag korongok pedig kényelmes ülőalkalmatosságul szolgálnak. A szövéshez bármilyen rugalmas anyag megfelel, de a legjobb a pamutdzsörzé, melyből általában a pólók készülnek. 
A ruhadarabokat a derékrésszel párhuzamosan szabdald fel nagyjából 2-3 cm szélességű csíkokra. A felvetőszálaknak, amelyek sugarasan behálózzák a hulahoppkarikát, érdemes hosszabb – tehát egy szélesebb pólóból szabott – csíkokat választani, hogy ne kelljen túlzottan megfeszíteni őket. Hurkold, illetve csomózd a karikára – minél nagyobb, annál többet. Ha túl feszesek ezek a küllők, a végén összerántják a szőnyeget. Az első csíkot csomózd egy dupla felvetőszál egyik szárára. Kezd el a beszövést: haladj körbe, az egyik szál alatt, a következő felett. 
 
 
A második csíkot már úgy sződd a felvetőszálak közé, hogy szétválasztod a két szárat. Toldáskor a csíkvégeket igazítsd mindig a szőnyeg hátoldalára, amelyeket a szövés befejeztével le is öltögethetsz. Amikor már majdnem elérted a karikát, bontsd ki, illetve vág le a felvetőszálakat, és csomózd össze a párokat. A rojtokat vágd egyformára. Ha a szőnyeg közepe kipúposodna, finoman húzgálva, a köröket kifelé tolva próbáld ellapítani.  A pólófonalból horgolással is lehet szőnyeget készíteni vagy ugyanezzel a módszerrel készíthetsz szuper tárolókat is. 
 
A bal alsó kép forrása:pinteresthirdetés


Legnépszerűbb témák


MENTSD MEG A FÖLDET!

MENTSD MEG A FÖLDET!
Diy vászonzsák
MENTSD MEG A FÖLDET!
Környezetbarát uzsonnás tasak
MENTSD MEG A FÖLDET!
Madáretető a kertbeEZT IS Ajánljuk

ÉKSZEREK
Gyöngy kvíz

MENTSD MEG A FÖLDET!
Szőnyeg pólóból


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP