hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Környezettudatos döntés

Gondolj bele, naponta hány pelenkát, törlőkendőt, papírzsebkendőt dobsz ki a kukába? Havonta mennyi eldobható betétet használsz el? Tünde környezettudatos, újrahasználható tárgyakat készít a zero waste jegyében. 

"Major-Megyeri Tünde vagyok, a Timo design márka tulajdonosa, egyedi baba-mama és zero waste termékek tervezője és készítője is egyben. Kétgyerekes anyuka, aki törődik a saját és mások gyermekeinek az egészségével és jövőjével, valamint fontos számára, hogy a háztartási hulladékot lehetőleg nullára csökkentse, vagy legalábbis közelítsen felé.

Az eldobható termékekkel folyamatosan mérgezzük az egyetlen Földünket és hamarosan ellep minket a szemét. Egyedi, kézműves, kiváló minőségű és ami a legfontosabb, újrahasznosítható, újra használható termékeket készítek, amelyek segítséget nyújtanak nemcsak anyukáknak, hanem minden környezetére figyelő és a jövőt féltő nőnek, családnak. E termékek között megtalálhatók egyénre szabott, különféle mintás mosható női betétek, menstruációs bugyik, mosható pelenkák, zsebkendők, mosható szalvéták és szendvics csomagolók, bébi - és gyermekruházat, szóval minden, ami megkönnyítheti egy környezettudatos anyuka / család életét. Mindegyik termék bőrbarát és kiváló minőségű Oeko-tex standard, vagy GOTS minősítésű textilből készül.

Madaras betét 1.jpg
De honnan is jött az ötlet, hogy zero waste termékeket készítsek? Gyerekkorom óta szeretek kreatívkodni, rajzolni, festeni. Jó kézügyességgel áldott meg a sors, sokáig ilyen irányban akartam továbbtanulni, végül a Képzőművészeti Főiskola helyett a Debreceni Orvostudományi Egyetem hallgatója lettem, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus lettem. Évekig dolgoztam egészségügyben, majd kutatóként. Ebből adódóan fontos számomra az egészséges életmód. A kreatívkodás viszont megmaradt hobbinak. Még kismama voltam, amikor interneten barangolva megismerkedtem a mosható pelenkákkal. Mindig is fogékony voltam az alternatívabbnak számító dolgok iránt, így nem volt kérdés, hogy gyermekem születése után rövid időn belül átállunk a mosható pelus használatára. És ha már mosható, akkor nekem miért ne lenne mosható betétem? A többi zero waste termék (mosható szalvéta és szendvics csomagoló, textilzsebkendő, mosható arctisztító korong stb.), pedig már jött magától, ahogyan fokozatosan átálltam a családommal a zero waste életmódra. 

Cuki kislányos betét.jpg

Kismamaként elvégeztem egy elég neves oktatóközpont Stylist képzését, mivel mindig is nagy hangsúlyt fektettem a nőies, csinos, egyedi öltözködésre, munkám is megkövetelte. Régi vágyam volt, hogy egyedi ruhákat és egyéb kiegészítőket tervezzek, így a stylist képzés során tanultakat (anyagismeret, színelmélet, megfelelő színkombinációk, kollekciók összeállítása, divattrendek) a mai napig használom, mind a magánéletben, mind a munkám során. 2014. őszén jött az ötlet, hogy a hobbim miért ne lehetne idővel a munkám. Így hosszas előkészület után megszületett a saját márka, a Timo design, 2015. januárjában. Fontos számomra a minőség, szülés előtt minőségbiztosítóként dolgoztam egy igen neves cégnél, éppen ezért magas színvonal, prémium minőség jellemzi a Timo design termékeket is.

A többi képért kattints!

Bár több mint 30-féle termék található meg a Timo design kínálatában, a mosható női betét és a menstruációs bugyi tervezése és készítése áll hozzám a legközelebb. Napjainkban sajnos nagyon sok nő szenved ilyen-olyan nőgyógyászati- vagy bőrproblémákkal, amelyek egy részét a vegyi anyagokkal "teletömött", túlterhelt eldobható betétek és tamponok okoznak, ezért nekik egy egészségesebb alternatíva lehet a bőrbarát textilekből készült mosható női betét és fehérnemű. A termékek készítéséhez használt innovatív textilek javarészét egyedileg gyártatom le külföldi textilipari cégekkel, ezáltal a termékek rendkívül egyediek. A textilek egy része természetes antibakteriális tulajdonságokkal is rendelkezik. Ez azért fontos számomra, mivel mégiscsak női intimhigiéniás termékekről van szó, másfelől szakmai ártalom is nálam, hiszen eredeti végzettségem okán az egyik fő szakterületem és kutatási témám a mikrobiológia."hirdetés


Legnépszerűbb témák


MENTSD MEG A FÖLDET!

MENTSD MEG A FÖLDET!
Diy fűszerkert a falon
MENTSD MEG A FÖLDET!
5+1 ötlet parafadugóból
MENTSD MEG A FÖLDET!
Szerszámtartó konzervdobozokból


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
Diy ötletek parafadugóból
MENTSD MEG A FÖLDET!
Környezettudatos döntésOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP