hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Stop a baciknak: így tisztítsd a gyerekjátékokat helyesen

Sok szülő számára okoz problémát, hogy milyen gyakran és hogyan tisztítsa a gyerekek babáit, játékait. Segítünk!

Plüssjátékok

A plüssjátékok csak úgy szívják magukba a port, ezáltal remek otthont biztosítanak az atkáknak. Hogy ne tudjanak bennük megtelepedni, ajánlott gyakran kimosni a játékokat. Hogy megóvjuk állapotukat, kézzel mossuk őket, vagy mosózsákba téve tegyük bele a mosógépbe. Kímélő programot és - ha lehetséges - természetes mosószert válasszunk. Mosás után tegyük ki a napra száradni a játékokat.

Ha nem mosható a játék, akkor porszívózzuk át alaposan, vagy ha van hely a mélyhűtőben, pár órára tegyük be: a fagyasztás során elpusztulnak a kórokozók, atkák.

plush-teddy-bear-1082525_1920.jpg

Fürdőjátékok

A fürdőjátékok esetében mindig ügyeljünk arra, hogy használat után rendesen száradjanak meg, különben könnyen megtelepedik rajtuk a penész. Ami a tisztításukat illeti, a legjobb módszer az ecettel elkevert meleg víz. Egy lavórban áztassuk be a kis játékokat nagyjából 10-15 percre, dörzsöljük át őket, majd töröljük szárazra.

Műanyag játékok

A műanyagjátékon előszeretettel telepednek meg a kórokozók, amelyek aztán napokig ott is maradnak. Épp ezért ezeket heti rendszerességgel ajánlott tisztítani. Ehhez elegendő a meleg víz szappannal. Dörzsöljük át alaposan a játékokat, öblítsük el, majd hagyjuk megszáradni.

lego-708088_1920.jpg

Fajátékok, babák

A fajátékokat ecetes vízzel átitatott ronggyal tisztítsuk meg, a rongybabákat pedig csak tegyük be a mosógépbe. A Barbie babák testéhez alkoholos vizet használhatunk, a hajuk átmosásához pedig mosogatószert.

Legnépszerűbb témák


EGYÜTT A CSALÁD
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP