hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

A mese pozitív hatásai: ezért olvass a gyermekednek minden este

Már egészen kicsi korban érdemes elkezdeni a meseolvasást a gyerekeknek. Kezdetben még nem biztos, hogy megértik, miről szólnak, de a hangunk nyugtatóan hat rájuk és a képeket is szívesen nézegetik. Később már a rövid történetek is lekötik őket, és óvodás kortól népmeséket és tündérmeséket is érdemes nekik felolvasni.

Fejlődik a személyiségük

A mesék általában mindig tartalmaznak valamilyen tanulságot, amelyet egy életre megjegyezhetnek a kicsik. A felolvasás szórakoztatja őket, közben pedig a személyiségük is folyamatosan fejlődik. Becsületességet, tisztességet tanulhatnak belőlük, megértik, miért fontos, hogy szeretettel forduljanak embertársaik felé és segítsék a rászorulókat.

Jobban megismerik környezetüket

Ha népmesét olvasunk fel nekik, akkor megismerik a népi hagyományokat és azt a kultúrát is, amibe beleszülettek. Érdemes állatmeséket is elővenni néha, hogy bepillantást nyerjenek a természet rejtelmeibe is. Ha már gyermekként a mindennapjaik részévé válnak a könyvek, akkor felnőttként is szeretni fogják azokat.

cheerful-mother-and-daughter-reading-book-on-bed-3875332.jpg

Fejleszti képességeiket

A mesék nélkülözhetetlenek a kicsik fejlődése szempontjából. Ilyenkor egy belső képalkotás történik agyukban, miközben elképzelik az adott történetet. Ez a folyamat nyugtatóan is hat rájuk, nem véletlen, hogy gyakran elalszanak az olvasás közben. A mesék által színesedik a fantáziájuk, növekszik a szókincsük és fejlődik a kommunikációs képességük. Javul a koncentrálóképességük, a kitartásuk, és megtanulhatják, hogyan kell kezelni a különböző problémákat.

 

CÍMKÉK: gyerek mese olvasás
Legnépszerűbb témák


EGYÜTT A CSALÁD
EZT IS Ajánljuk

GYEREKEKNEK
Farsangi boszorkányOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP