hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Zseniálisan egyszerű játékötlet

Néhány parafadugó és egy kevés festék kell csak ehhez a jópofa, mozgó kígyóhoz. Akár a gyerkőccel közösen is készíthetitek, hiszen a festésben ő is tud segíteni. 

Hozzávalók • 9 db parafa dugó • zöld, napsárga és barna akrilfesték • fekete alkoholos filctoll • 40 cm barna ripsz-szalag, 2 cm széles • vékony szalag • szemescsavar • kis fémcsengettyű • melegragasztó • 

Vágd hosszában félbe a dugókat, egy kivételével, ez lesz a kígyó feje. Az egész dugó egyik végéből sniccerrel vágj ki egy éket szájnak, erre merőlegesen a másik oldalon vágj be a szalagnak egy kis rést. A faroknak szánt, már félbe vágott dugó egyik végéből is vágj ki még egy kis ék alakú darabot.

KZ_7939_ok.jpg

Alapozd le fehér akrillal a dugókat, és hagyd megszáradni. Fordítsd a vágott oldalukat függőlegesre, és a lefektetett dugók felső részét fesd be zöldre, az alsót sárgára. A fejnél a száj környéke sárga legyen. Ha megszáradt a festék, illeszd össze a dugókat és ceruzával rajzold elő, majd sötétbarna akrillal fess mindegyik hátára két négyszöget.

KZ_6499_ok.jpg

Alkoholos filccel húzd meg a kígyó has és hát találkozásánál a kontúrokat, rajzold meg a szemet, a száj fölötti vonalat és a hasi barázdákat is.

KZ_6505_ok.jpg

Ragaszd fel a szalagra jobbról-balról a dugókat egymás után, közöttük fél-fél centiméter rést hagyva. Elsőnek a fejen található résben rögzítsd a szalagot, utána következzen a többi. A faroknál hajtsd be a szalag végét, úgy ragaszd rá a két oldalt. A szájba tekerd be a szemescsavart és köss rá szalagot.

_MG_5030_ok.jpg

Varrj csengettyűt a szalag végére, és hangja is lesz a csörgőkígyónak.

Legnépszerűbb témák


GYEREKEKNEK
EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Fess bútort!

GYEREKSZOBA
Unikornis szék
KIEGÉSZÍTŐK
A Riviéra színei


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP