hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

4 kihagyhatatlan ötlet húsvétra

Érdemes a gyerekekkel idejében felkészülni tapsifüles érkezésére. A nyuszi sziluettjét felvarrhatod pólóra, párnára, lehet belőle minta a tányéron vagy papírdísz.

Tányéron

KZ_8080.jpg

Negyedeld el a fóliát, közepükből vágd ki a nyuszikat. Az így kapott öntapadós keretekből ragassz egyet a bögrére, egyet a tányérra, és fesd a nyulakat rózsaszínre. Ha lehúztad a fóliát, saslikpálca hegyével visszakaparhatod az aláfolyásokat. Száradás után hasonlóan fesd fel a kékeket is. A nyuszikat vékony porcelánfilctollal kontúrozhatod, és készíts pöttyöket is a pálca tompa végével. Egyszerre csak keveset, mert kis száradás után így a fordításnál nem folyik meg a festék. A nyuszikkal mosolygós lesz a reggelitek vagy ebédetek.

 

Hozzávalók • fehér porcelántányér, -bögre • 25x25 cm öntapadós fólia • rózsaszín és kék üvegfesték • fekete porcelán filctoll • ecset • kisolló • saslikpálca • 

_MG_4534_OK.jpg

Pólón

Poénos lesz a póló, ha az elején egy érkező, a hátán meg távozó nyuszi lesz. Vasalj ragasztófátylat fehér és mintás anyagra, valamint a fehér mancsok és a rózsaszín fülek vásznaira is. Rajzold rájuk a sziluetteket és a kis elemeket, vágd ki mindet, a kis részekről húzd le a papír védőréteget és vasald a helyükre az egyik mintás nyuszitestre, zsírpapíron keresztül. Hasonlóképp vasald a két sziluettet a fehér anyagra, majd vágd körbe őket úgy, hogy 3 mm-es fehér kontúrjuk legyen. Az egyiknek most kihímezheted a pofiját, utána ezt vasald a póló elejére, a másikat a hátára. Varrd körbe cikcakköltéssel, majd öltögesd fel a masnikat előre és hátra, végül a pompont a popsira.

 

KZ_8129.jpg

Párnán

Egyszínű anyagon, a párna közepén mutat legjobban ez a figura, aminek egyszerűsége megmarad, mégis rendhagyóvá, testessé teheted kevés tömőanyaggal. Helyezd az anyag közepére a vászonnyulat, a széleit körben told beljebb, hogy buggyos legyen a test. A nyuszival azonos színű hímzőszállal kezdd a szélét pelenkaöltéssel felvarrni, közben folyamatosan tegyél alá műszálas, puha vatelint. A szivacstörmelék ehhez nem jó, hepehupás lesz tőle a felület. Ha kész vagy, a nyakba öltögess csomóra kötött szalagot ‒ a pomponfarkinca itt se maradjon le!

KZ_V2_8066.jpg

Girlandon

Ezt az alkalmi dekorációt együtt is elkészíthetitek. Ha a kartonokból kivágott figura nyakába masnit tesztek, tudja mindenki, szemből látja, míg a pomponfarkinca hátulról mutatja a nyuszit. Ragasszátok őket hosszú szalagra. Tehetitek polcra vagy ablakba.

Hozzávalók • színes és aprómintás kartonpapírok • szalagok, pomponok • ceruza, olló • zselés ragasztó

Mindegyik nyuszihoz ugyanezt a (persze megfelelő méretre nagyított) sablont használhatod!

 

 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP