hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Így készíts pomponbarit

Pihe-puha, szórakoztató és az elkészítésében még a gyerkőc is aktívan részt vehet, ha nem éppen őt szeretnéd meglepni a játékkal.

Örömmel fogják tekerni a pomponokhoz valót, vagy vágni a filcet. Bárányunk szedett magára bőven gyapjat a tél folyamán, nyakigláb testét puha fonalgombócok borítják. Ha igazán hű akarsz maradni a természetes megjelenéséhez, szőréhez válogass a gyapjúfonalak közül, a testrészeit pedig szabd gyapjúfilcből. Az ebből készült pomponok simogatóan puhák, mégis tömörek és jó tartásúak lesznek, és még az egyetlen színhez sem kell ragaszkodnod. A fehér mellé bekerülhet néhány barna vagy fekete gombóc is. A figurának kezdők is nekiláthatnak, mert a lehető legegyszerűbb módon kell megvarrni a testét. A méretes mozgószem helyett varrhatsz gombot is a fejre, vagy kihímezheted, ha kicsi gyerek lesz a bari gazdája. A szabásmintát a cikk alján találod!

Hozzávalók • 50 cm fekete gyapjúfilc • 40 cm pöttyös, vékony vászon • 3-4 gombolyag vastagabb kötőfonal, gyapjú vagy akril  • kerek mozgószem, Ø 2 cm • rózsaszín hímzőfonal • 2 db fehér gomb • tömőanyag • cikcakkolló • hímzőtű • cérna • kartondarab • 

_MG_4458_OK.jpg

Készítsd el a karokat és a lábakat. A pöttyös anyagból szabj AAxBB cm-es darabot, erre varrj fekete filccsíkot, hajtsd félbe színoldalával kifelé, és rajzold rá kétszer a lábakat és kétszer a karokat. A jelölt szakasz kivételével varrd körbe sűrű cikcakkal. Cikcakkollóval vágd körbe, 3-5 mm-re a varrattól. Tömd ki lazán a tömőanyaggal. A fülekhez tedd egymásra a pöttyös vásznat és filcet, színükkel kifelé, gombostűzd össze, rajzold fel és varrd körbe a fülformát. Vágd ki a végtagokhoz hasonlóan.

Hajtsd félbe a filcet és rajzold rá a testet, gombostűzd össze, és vágd körbe 1,5 cm-es ráhagyással a kontúr körül (kivéve a szűkítők mellett). Varrd össze a száj és az alsó rész szűkítőit.

Varrd fel a karokat és lábakat a testek külső oldalára (a szűkítők varrásszéleivel ellentétes oldal), majd fordítsd egymásra a két testet, végtagokkal kifelé. Sűrű cikcakköltéssel, világos cérnával varrd körbe a rajzolt kontúron haladva, alul nyílást hagyva a töméshez. Cikcakkollóval vágd körbe a varrás mentén. Tömd ki a barit és öltögesd be a rést.

A pomponokhoz vágj ki a mellékletben megadott sablon alapján két gyűrűt kartonból. A két lap közé fogj egy darab fonalat, tekerd körbe a gyűrűt jó vastagon a fonallal. Ha megfelelőnek találod, tedd az asztalra, fogd le a tenyereddel, vágd körbe a széle mentén, a két karton közé csúsztatva az ollót. A köztes szállal húzd össze a köteget jó szorosra, és csomózd össze. A pamacsot ezután igazítsd gömbölyűre, vagdosd le a kilógó szálakat, de az elkötőt hagyd meg.

_MG_4655.jpg

A hosszan hagyott szálat fűzd a hímzőtűbe, és öltsd a bárány testére. Ha túl vastag a filc, nehezen lehet rajta áthúzni a tűt, ezért előzőleg hegyes ollóval vágj két pici rést 1 cm-re egymástól, pompononként. Nagyjából 35-40 gombóccal tudod beborítani a testet. A füleket tedd a fej két oldalára, egy-egy gombbal, és hosszabb tűvel ide-oda öltve varrd fel. A szemeket erős ragasztóval rögzítsd.

bari.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


LEVESEK, ELŐÉTELEK
Rozmaringos bárányleves


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP