hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Kelemen Roland 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén

Kelemen Roland, a hajdúszoboszlói Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa 2. helyezést ért el a magyarországi Bocuse d'Or döntőjén.

Ugyanitt került megrendezésre a Sirha Budapest Desszert Verseny, ahol Vaszilovics Ádám (Hunguest Hotel Pelion) és Szőke Adrienn (Hunguest Hotel Helios) cukrászaink szintén ezüstérmet szereztek.

3528.img_5.jpg.w.jpg

A magyar Bocuse történetének talán legkiélezettebb versenye zajlott szerdán Budapesten, hiszen 6 profi csapat indult a dicsőségért, kettő Michelin-csillagos szakmai sztár is szerepelt a mezőnyben. A több mint 5 órás megmérettetésen végül Veres István, a budapesti Babel étterem séfje nyerte a nemzetközi szakácsverseny magyarországi döntőjét, így ő képviselheti az országot a májusi európai döntőn. Kelemen Roland, a Hunguest Hotel Aqua-Sol szakácsa a 2. helyezés mellett két különdíjat is bezsebelt: a S.Pellegrino fenntarthatósági különdíját, illetve a legjobb halételnek járó díjat. Az ezüstérem értékét csak tovább növeli, hogy a dobogósok közül ő volt az egyetlen szállodából érkezett séf, aki nem a’la carte konyhán dolgozik. Az idén első ízben felajánlott fenntarthatósági díjjal a takarékos alapanyag-felhasználást és a szelektív hulladékgyűjtést, valamint a nem újrahasznosítható műanyagok használatának minimalizálást jutalmazták. Kelemen Roland az elismerés birtokában elutazhat a március 28-30. között Ljubljanában zajló European Food Summitra, amelyen a világhírű szlovén séf, Ana Roš is részt vesz. A rendezvény a fenntartható élelmiszerhasználatról szóló diskurzus egyik legfontosabb platformja.

3529.bocuse_dor_orszagos_selejtezo_2019_veresistvan.w.jpg

A fiatal szakács 2010-től 2013-ig hajdúszoboszlói szállodában töltötte tanulóéveit, 2013 óta dolgozik az Aqua-Solban szakácsaként.

Kelemen Roland 2018-ban részt vett a Luxemburgban megrendezett Gasztronómiai Világbajnokságon (EXPOGAST CULINARY WORD CUP), valamint 2016-ban az erfurti Szakács Olimpián; mindkét megmérettetésről ezüstéremmel tért haza.

A versenyen munkáját Fenyő Nándor (szakácstanuló, Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Debrecen) segítette, felkészülését Vomberg Frigyes séf, Németh László (Hunguest Hotel Aqua-Sol executive séf), valamint Dinnyés Csaba (Hunguest Hotels Központ) koordinálta.

A Hunguest Hotels szállodalánc eddig is kiemelt figyelmet fordított a környezetvédelemre és a fenntartható fejlődésre, ezért is nyerte el számos szállodája a Zöld Hotel megtisztelő címet. A tulajdonos Opus Global Nyrt. menedzsmentje ennek fényében is külön gratulál Kelemen Rolandnak és csapatának a 2. helyezéshez és a fenntarthatósági különdíjhoz. 

A képek forrása: Magyar Bocuse d’Or Akademia/Fekete Antonio



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP