hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Vitorlás uszadékfából

A vizek mentén sokféle érdekes formájú ágat, fadarabot sodornak partra a hullámok – érdemes belőlük válogatni, mert a zsákmányból egy nyugalmas délután során meglepően sokféle dolog születhet. Kis fantáziával az elkészült tárgyak a tenger hangulatát hozzák a nyaralónkba, de akár a lakásunkba is.

 
Vékony zsinórra akasztva mobildíszt állíthatunk össze néhány uszadékfából tákolt vitorláshajóból, rábízva őket a szél játékára. A vitorlás teste egy vastagabb ág, amibe egy vékonyabból állíthatunk árbocot. A vitorlákat fehér és különböző árnyalatú kék vásznakból szabhatjuk, s néhány kis ékkel feszíthetjük a hajótesthez. Bár az uszadékfa jellemzően könnyű és puha, a munkához esetleg egy-két lyukat kell fúrnunk a fába, néhányat meg kell faragnunk, és szükség lehet még melegragasztóra is a rögzítéshez. A vitorlásokból akár egész sorozat is készülhet! A legszebbet, a legnagyobbat pedig tegyük külön kis talpazatra, ami természetesen szintén uszadékfából van.
A különlegesen tekergő fadarabokban halak, világító tornyok sziluettjét is felismerhetjük, de illeszthetjük egymás mellé úgy is a darabokat, hogy koszorút, függönyelkötőt formázzanak. Két ívesebb uszadékfából, zsinórból és néhány kavicsból pillanatok alatt összeállítható a függönyt összefogó „csipesz”. Halakat is kirakosgathatunk néhány méretre tört darabból, vagy egy laposabb, halformájú uszadékfára kopoltyút és uszonyt formázó darabot ragaszthatunk, és máris kész a falra akasztható dísz. A magazinban bemutatjuk, hogyan válhat az egyszerű, kerek tükör is a fürdőszoba izgalmas díszévé, ha néhány, vízparton szedett faággal, kagylóval és zsinórral keretezzük. Ha olyan szerencsések voltunk, hogy nagyobbacska deszkát sodort elénk a víz, kiszárítva kis tengerparti életképet készíthetünk belőle. A festett világítótorony mellé ragasszunk fel néhány jellegzetes apróságot: kagylókat, mentőövet, és köthetünk vastagabb zsinórból egy-két tengerészcsomót is. Természetesen a kézügyesség mellett a fantáziánk segít a legtöbbet, hogy meglássuk a partra sodort fadarabokban rejtőző formákat.

 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP