hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Berzselt tojások

A berzseléses, más néven levél takarásos tojásfestés, annyira egyszerű, hogy már a legkisebbek is sikerrel megpróbálkozhatnak vele.
 
A festéshez csak pár apró levélkére, egy harisnyára és tojásfestékre van szükség. Válassz egészségre ártalmatlan festéket, hogy majd nyugodtan elfogyaszthassátok a megfestett tojást.
 
 
 
 
A természet már kora tavasszal bőséges választékot kínál friss zöld levelekből. Használhattok fűszernövényt, de akár a kerti gyomok leveleit is. Legjobbak a cakkos szélű, érdekes formájú, puha és vékony levélkék (ilyenek a citromfű, a petrezselyem, a koriander, vagy a pitypang levele), melyek karakteres foltokat eredményeznek, és jól rásimíthatók a tojás íves felszínére. Nem alkalmasak a berzseléshez a kemény, viaszos felületű növények levelei.
Tépkedj le néhány levelet és készítsd elő a festő-zsákocskákat is: vágj 6-7 cm-es darabokat egy harisnya szárából, és az egyik végüket szorosan csomózd meg. Kend be a levélke színoldalát tojásfehérjével és simítsd a tojásra, így szinte azonnal rászárad a rátét. Fontos, hogy ne a levél fonákját kend be, mert azon a vastagabbak erek eltartják a levelet a felülettől, és aláfolyhat a festék. Tedd a levélrátétes tojásokat egy-egy harisnya-zsákba. Óvatosan dolgozz, hogy a levelek a helyükön maradjanak! A harisnyát feszítsd rá teljesen a tojásra, majd kösd el a nyakát. 
Engedd a festőlébe a tojásokat és hagyd állni 5-10 percig. Minél tovább hagyod a festékben, annál sötétebb lesz a színük. Emeld ki a tojásokat a léből és tedd konyhai törlőpapírra, hogy lecsöpögjenek. Itasd le róluk a maradék festéket, majd vágd el a zsineget és bontsd ki a harisnyát, szedd le a leveleket. Papírra téve hagyd megszáradni a hímeseket, majd pici zsírral kend át, hogy szép fényesek legyenek. 
 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
DIY csokitojások

GYEREKEKNEK
Cuki tojásszedő


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP