hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Labirintusok

A görög történet szerint egy ősi istenség szállt a földre azzal a paranccsal, hogy barázdálja fel a világot.

Eszköze egy kétélű bárd, a labrüsz volt. Bárdjával a sötétségbe sújtott és elkezdett körbe járni. Ahogy haladt, az általa barázdált ösvény megtelt fénnyel. De a kétélű bárddal kettős csodát vitt végbe. Egyik felével a külvilágban, a másik felével saját belső világában teremtett rendet és világosságot. Az ösvény, melyet rajzolt, egy labirintus volt és mire a közepéig jutott már nem bárdot tartott a kezében, hanem egy fáklyát. A világ és önmaga ismeretét találta így meg. A labirintusok erre hívják fel az emberek figyelmét, akik életük zűrzavarában keresik a fogódzót, akik arra törekednek, hogy rendezett és önmaguk által irányított világban éljenek.

A közönséges halandó számára a labirintusjárás az igaz útra térést jelentette. A korai középkori székesegyházak padozatát bonyolult labirintusminták díszítették. Ezeket a híveknek jelképes zarándoklatként, térden csúszva vagy más módon megnehezítve kellett végigjárni a középpontig.  Ebben az esetben a labirintus a világot ábrázolta, a középpont szentsége pedig a lélek végső megtisztulásának helye volt.

Ez az ősi motívum megjelenik egy-két mai alkotó tárgyain is, de legtöbbször a landart művészeit inspirálja alkotásra, akik hol kőből, levelekből vagy egyéb természetben fellelhető tárgyakból készítik el műveiket.

Képek: pinterest, etsy, thisiscolossal

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ÖTLETEK
Helyesbítünk!


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP