hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Régi bútor új ruhában

Újítsd fel a kerti bútorod üde virágmintákkal. A megkopott bájú rattanbútorból friss kerti szettet varázsolhatsz néhány ecsetvonással, így még évekig használhatod a kertben az egyedi kollekció darabjait.

Tisztítsd meg a rattanszéket, hogy a ne legyen poros a felület. Csiszolni vagy koptatni nem kell, még akkor sem, ha le volt lakkozva, mert a krétafestékek megtapadnak a lakkozott felületen is. Nagyméretű, sűrű szálú ecsettel vidd fel az alapszínt egy rétegben. Körkörös mozdulatokkal dolgozz, de ne aggódj, ha a résekbe nem megy be teljesen a festék, mert pont ettől lesz izgalmas a felület. Ha megszáradt az első réteg, és úgy érzed, nem fed eléggé, akkor még egyszer átkenheted ugyanazzal a színnel. 

Fesd le a bútort a neked tetsző színre.
Tervezd meg egy papíron, hogy milyen színekkel mutat szépen a sablon.
Vágd ki öntapadó fóliából a mintádat.
Lakkozással még tartósabb lesz a végeredmény.

Ha megszáradt a festék, fektesd a felületre a sablont. Rövid szőrű ecsettel vagy szivaccsal ütögesd a festéket a felületre. Ha a minták is megszáradtak, akkor teríts le egy fóliát, erre állítsd a széket, majd a fújható lakkal mindenhol permetezd be a felületet. Ne akarj egyszerre sokat felvinni, inkább várd meg a száradást, és menj át rajta még egyszer, mert különben megfolyhat a lakk. A mintákat akrilfestékkel is készítheted, így nem kell megvenned több színt egyszerre a krétafestékből. 


Légy bátor, mikor színeket választasz, ezzel adhatsz más karaktert a daraboknak.  Ne csak lefesd, éleszd újjá, amihez hozzányúlsz. 

A széket Az Asztalom alkotói, Nemes-Gergely Erika és Gergely Andi újította fel.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


ELŐTTE-UTÁNA
Régi bútor új ruhában


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP