hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Három Mikulás-váró recept Marton Adritól

Marton Adriék asztaláról természetesen mikuláskor sem maradhatnak el a különleges falatkák. Persze ilyenkor nem csapnak akkora bulit, mint halloweenkor, és a kétgyermekes anyuka nem csinál hatalmas asztalnyi dekorációt és ételt. De örömmel elkészít egy-két cukiságot.

„Mindig szeretek izgalmas recepteket felkutatni, amikkel feldobhatom a hétköznapokat és a kisebb-nagyobb ünnepeket” – mondta el Adri, aki azt is elárulta, hogy melyek a kedvenc mikulásos finomságai.

martonadri000.jpg

Mézeskalács muffin

A muffin az egyik legjobb példa arra, hogy van, amit sokféleképpen el lehet készíteni, díszíteni és tálalni. Mikuláskor már egy kicsit összefonódnak az ünnepek, hiszen nemsokára itt a karácsony, így simán belefér, hogy mézeskalács muffinokkal lepjük meg a szeretteinket.

Hozzávalók:

Muffin:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db tojás
  • 15 dkg vaj
  • 150 ml tej
  • 2 ek méz
  • 1 tk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só

Krém:

  • 10 dkg sűrített tej
  • 1 kk fahéj
  • 25 dkg mascarpone
  • 4 dl tejszín (hideg)

Mézeskalács:

  • 25 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 6 dkg porcukor
  • 1 dl méz
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 db tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek mézeskalács fűszerkeverék

Elkészítés:

1. A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet.

2. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszánkhoz adjuk.

3. A tésztát a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Krém:

1. A mascarponéhoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet.

2. A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarponés krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat.

Mézeskalács:

1. A mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna, só, mézeskalács fűszerkeverék. Ezután a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk.

2. Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.

3. A mézeskalácsokat díszítésként a krém tetejére rakjuk.

martonadri2.jpg

Mikulásos muffin

Ugyan az eper ilyenkor nem szezonális gyümölcs, tökéletes Mikulás sapkát készíthetünk belőle. Így válik tökéletessé a télapós muffinunk.

Hozzávalók:

  • 100 g étcsoki
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 100 g vaj
  • 80 g cukor
  • 50 g kakaópor
  • 80 g liszt
  • 2 tk sütőpor
  • 100 g ricotta
  • 12 db eper
  • 350 ml tejszín (hideg)
  • 200 g mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 ek vaj (kenéshez)

Elkészítés:

1. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk.

2. A tojást, a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a ricottát.

3. Az olvasztott csokihoz keverjük a sót, a lisztet, a sütőport, és a kakaóport.

4. Ezután a két masszát összeforgatjuk.

5. A muffin sütőformát kivajazzuk és egyformán eloszlatjuk benne a tésztát.

6. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Amikor elkészült óvatosan kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Díszítés:

1. A tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponét és csillagcsöves habzsákba töltjük.

2. A krémet a muffinok tetejére nyomjuk, majd a megtisztított epret ráhelyezzük. Az eper tetejére pedig még egy pici habot teszünk.

martonadri3.jpg

Forrócsoki-pillecukor hóemberrel

A forrócsoki elmaradhatatlan Mikuláskor és karácsonykor, hiszen a komfortérzést, a melegséget, és a bekuckózást szimbolizálja. Ezt a finom italt gyorsan és könnyedén feldobhatjuk egy hóember párral, és egy izgalmas történetet is kitalálhatunk hozzá. A kicsik biztosan szívesen hallgatják meg a mesét a forró csokiban jacuzzizó hóemberekről…

Hozzávalók:

Nutellás forrócsoki:

  • 3 dl tej
  • 150 g nutella
  • 2 dl tejszín

Egyéni hozzávalók:

  • Pillecukor
  • Sárgarépa pálcikák
  • Olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:

1. A tejet és a tejszínt, nutellával felforraljuk és 5 percig főzzük, majd az egészet egy szűrő segítségével egy pohárba szűrjük.

2. Az egyéni hozzávalókból a pillecukrokat egy fogpiszkálóra húzzuk, és így összeállítjuk a hóemberünk alapját, sárgarépából orrot és karokat készítünk, az olvasztott csokoládéból pedig szemet, szájat, és gombokat.

martonadri1.jpg

Fotók: Komáromi Annamária



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
A vízen kullogó











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP