hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

A nyár kedvenc desszertje: epres-bodzás kuglóf recept

A nyárról sokaknak jut eszébe az elengedhetetlen bodzaszörp, amit édesanyáink és nagymamáink készítettek nekünk még gyerekkorunkban. Ezúttal egy horvát blogger, Sanja osztotta meg velünk kedvenc epres bodzás kuglóf receptjét, ami nekünk hamar az új nyári kedvencünk lett!

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom vagy egy citromhéja
  • 200 ml joghurt
  • 150 ml olaj
  • 220 g liszt
  • 1 sütőpor
  • 100 g eper + 0,5 dl bodzaszörp

Elkészítés:

1. Melegítsük fel a sütőt 180 °C-ra, szeleteljük fel az epret, keverjük össze a bodza levével, és ha szükséges, bodzavirággal is.

2. A kuglóf formát kivajazzuk, és enyhén lisztezzük vagy megszórjuk búzadarával.

3. A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

4. Hozzáadjuk a többi hozzávalót (az eper kivételével mindent). Összekeverjük.

5. Végül hozzáadjuk az epret a bodza levével együtt. Óvatosan összekeverjük.

6. A keveréket egy formába öntjük, és sütőbe tesszük 40 percre. Győződjünk meg róla, hogy megsült, ha kell, hagyjuk még egy kicsit, hogy szépen kivehető legyen a formából.

7. Kívánság szerint a kuglófot még kevés bodza levével megkenjük, és porcukorral, olvasztott csokoládéval vagy cukormázzal meghintjük.

kuglof2.jpg

Fotók, forrás: Bonami



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Ferdinánd tekercs











OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP