hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Tökéletes halloween-i vendégváró receptek

Ma már hazánkban is egyre jobban elfogadott, hogy október végén az őszi faleveles dekorációk helyett, pár napig töklámpások, pókhálók és szellemek díszítik a lakásokat és kerteket. Egyre népszerűbbek a halloweenhoz köthető családi és baráti összejövetelek is: Gökler Kriszti fitness- és életmód blogger két vendégváró receptet oszt meg most velünk, aminek a gyerekek örülni fognak a játékossága miatt, a felnőttek meg azért mert, cukormentes!

Sütőtökös quesadilla

Hozzávalók:

  • 120 g csirkemell
  • 1 ek. olívaolaj
  • ½ ek mexikói fűszerkeverék
  • 150 g mexikói zöldségkeverék
  • 2 db teljes kiőrlésű tortilla lap
  • 50 g sütőtök püré 
  • 30 g cheddar sajt

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd rátesszük a csirkét, megszórjuk mexikói fűszerkeverékkel és minden oldalát megpirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, majd fedő alatt tovább főzzük 10-15 percig, amíg megpuhulnak a zöldségek és megpirul a hús. 

Az egyik tortilla lapból tetszés szerint „halloweeni tököt” faragunk, majd félretesszük. A másik tortilla lapot megkenjük a sütőtök pürével, rákanalazzuk a fűszeres zöldséges csirkét, cheddar sajtot reszelünk a tetejére, majd befedjük a kifaragott lappal. Óvatosan áttesszük egy serpenyőbe és mindkét oldalát 1-1 percig sütjük, amíg megpirul és elolvad benne a sajt.

Ízlés szerint avokádókrémmel, tejföllel is fogyaszthatjuk. 

halloween_recept2.jpg

Sütőtökös-fahéjas csiga

Hozzávalók (20 db-hoz):
Tészta:

  • 2 dl tej
  • 1 csomag instant élesztő
  • 80 g eritrit
  • ½ kk. só
  • 1 kk. fahéj
  • 2 db tojás
  • 60 g vaj
  • 100 g sütőtök püré
  • 270 g teljes kiőrlésű liszt
  • 270 g durum fehérliszt

Töltelék:

  • 100 g vaj
  • 150 g eritrit
  • 1 kk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 ek fahéj
  • 180 g sütőtök püré

Bevonó:

  • 100 g light mascarpone
  • 40 g porrá őrölt eritrit

Elkészítés:

A tejet langyosra melegítjük, beleszórjuk az élesztőt és kb. 5 percig állni hagyjuk. Beleszórjuk az eritritet, a sót és a fahéjat, majd beletesszük a tojásokat, a vajat, a sütőtök pürét és alaposan összekeverjük. Végül több részletben beleöntjük a liszteket is és a keverőgép dagasztó fejével (vagy kézzel) alaposan összegyúrjuk. Tiszta konyharuhával lefedjük és meleg helyen legalább egy óráig kelesztjük. 

A duplájára kelt tésztát szilikon nyújtólapon kb. 0,8 cm magas téglalap alakra nyújtjuk. A teljes felületet megkenjük az olvadt vajjal, rászórjuk az eritrit, fahéj és mézeskalács fűszerkeverékét, majd az egészet befedjük a sütőtök pürével. A nyújtólap segítségével szorosan feltekerjük a tésztát hosszanti oldala mentén. Éles késsel vagy cérnás módszerrel 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk a tekercset. A sütőformát bekenjük vajjal, majd egymástól 1-1 cm távolságra beletesszük a csigákat. 

30 percig tovább kelesztjük, ezalatt előmelegítjük a sütőt 170°C-ra. Kb. 25 perc alatt aranybarnára sütjük a csigákat.

A krémsajtot összekeverjük a porrá őrölt eritrittel, ezzel vonjuk be a még meleg sütemény tetejét.

halloween_recept1.jpg



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP