hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Jön a Gallery Weekend Budapest 2023

A kapcsolódás alapvető emberi szükséglet. A kapcsolat olyan egységélmény, amelytől fejlődünk, többnek érezzük magunkat, és amely további új lehetőséget, új perspektívát nyit meg előttünk - nélküle a minket körülvevő világban elveszettnek tűnhetünk. A 2023/24. évadnyitó művészeti fesztiválja, a Gallery Weekend Budapest ennek jegyében várja szeptember második hétvégéjén a kortárs művészet iránt érdeklődőket.

Minden korban, minden helyzetben szükség van kapcsolódási pontokra, de különösen akkor, amikor a körülöttünk levő világ bizonytalanná válik, amikor olyan kiszámíthatatlan dolgok történnek körülöttünk, amelyekre alig vagy egyáltalán nincs ráhatásunk. Most ilyen világban élünk. Három évvel ezelőtt egy világjárvány változtatta meg egyik napról a másikra az életünket, másfél évvel ezelőtt közvetlen szomszédunknál tört ki háború. Egy-két évtizede még fényévekre tűnt, ma már napi szinten van jelen a mesterséges intelligencia az életünkben, amelyben éppúgy látjuk a lehetőséget, mint fenntartásainkat is. Ilyen időkben a kapcsolatokra különösen nagy szükségünk van, legyen az barátság, szerelem, család, munka, de lehet egy házi kedvenc, egy hobbi, egy érdeklődési kör. Ezek azok a dolgok ugyanis, amelyekben megnyugvásra és biztonságra lelünk.

gallery2.jpg

A művészet is egy ilyen kapcsolódás. Ráadásul a kortárs művészet érti, érzi ezt a világot, hisz a művészeket a közvetlen környezetük inspirálja: megmutatják félelmeinket, örömünket, kifejezik lehetőségeinket, korlátainkat. A művészet nyelvén segítenek megérteni a körülöttünk zajló világot, kimondják azt, amit talán mi magunknak sem tudunk megfogalmazni.

„A Gallery Weekend Budapest 2023 célja, hogy segítsen kapcsolatot kialakítani a kortárs képzőművészettel, mégpedig úgy, hogy a kapcsolódás erejét, az egybefonódást mutatja be a művészet eszközeivel. A programban részt vevő galériák erre az alkalomra megálmodott kiállításainak témája is ez, a kapcsolatokat, az egységélményt és azok dimenzióit mutatja be. A kapcsolódásokat, amelytől – legyenek azok pozitívak vagy negatívak, jöjjenek létre ember-ember vagy éppen ember-tárgy, ember-eszme között – többek leszünk” – mondta Tallér Ágnes, a Kortárs Galériák Egyesületének elnöke.

A nyilvános, ingyenesen látogatható fesztivál helyt ad a legkülönlegesebb kiállításoknak, rendhagyó galériatúráknak és vezetett tárlatvezetéseknek, amelyek előzetes bejelentkezés után fogadják a csoportokat. 

Mára világszerte számtalan nagyvárosban rendeznek Gallery Weekendet. Brüsszel, Chicago, Dublin, Havanna, Kaunasz, Mexikóváros, Párizs, Barcelona, Varsó, Berlin, Peking, Tel-Aviv, Antwerpen és London is csatlakozott ahhoz a kortárs képzőművészeti közösséghez, amely azon dolgozik, hogy közelebb kerüljön, kapcsolódjon mindazokhoz, akiknek értéket, élményt tud nyújtani.



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP