hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Növekedési pályán a Heimtextil 2024

A Heimtextil (2024. január 9-12.), a lakás- és közületi textíliák nemzetközi szakvására, minden termékszegmensben számíthat a német és a nemzetközi érdeklődők nagy számára, ugyanis Frankfurtban több mint 2600 kiállító mutatja be új termékeit. A 2024-es Heimtextil mellett – a globális Texpertise-hálózat részeként – az Econogy is útjára indul, amely a fenntartható formátumok új orientációját jelenti. Az Econogy egységbe foglalja a Messe Frankfurt összes textilipari rendezvényének értékelési kritériumait, és a vásárokon átláthatóságot teremt az erőforrás-kímélő termékek és kiállítók számára.

Mi várható? Új partnerek a világ minden tájáról, inspiráló üzleti találkozók és intenzív kapcsolatépítés – a Heimtextil 2024-re minden termékszegmensben nagyszámú érdeklődőt regisztráltak. A több mint 2600 kiállító meghaladja az előző rendezvény résztvevőinek számát. „A Heimtextil egy központi platformon négy napon át nyújt átfogó, egyben hatékony piaci áttekintést a lakás- és közületi textíliák ágazatának globális trendjeiről. Örömünkre szolgál, hogy 2024-ben az új Carpets & Rugs termékszegmens bevezetésével és a kiállítók számának növelésével még intenzívebbé tehetjük ezt az élményt” - nyilatkozta Olaf Schmidt, a Messe Frankfurt textilipari vásárokért felelős alelnöke.

Új év, új lehetőségek

A Heimtextil 2024 vásár két új csarnokkal bővül: az 5.1 számúban az új termékcsoport, a Carpets & Rugs szerepel, a 10.4 számúban pedig az Asian Selection lakástextil szegmens kiállítói kapnak helyet. A 3. csarnok, amely a Heimtextil 24/25-ös trendjeinek, valamint a faldekoráció, a textildizájn és a textiltechnológia kiállítóinak kreatív otthonaként szolgál majd, szintén újra megnyitja kapuit a közelgő rendezvényen. Emellett az új termékcsoport Carpets & Rugs, a megváltozott fenntartható rendezvényformák „Econogy” címszó alatt, valamint a szélesebb választékkal jelentkező Fibers & Yarns számos üzleti impulzussal gazdagítja majd a vásárt.

Ígéretes kezdés: Carpets & Rugs

A Heimtextil 2024 az új Carpets & Rugs témakörrel bővíti portfólióját. A termékek kizárólagos helyszíne az 5.1. csarnok, ahol szegett, kézzel és méretre készített szőnyegeket, gépi szövésű szőnyegeket, valamint a szennyeződést elnyelő szőnyegeket és futószőnyegeket mutatnak be. A Heimtextil vásáron immáron hagyományosan állítanak ki szőnyegeket, de jellemzően különböző csarnokokban. A szakma kérésére 2024-től ez a választék hosszú távon egy helyre összpontosul. A szegmens a nemzetközi nagykereskedőket, bútor- és lakberendezési áruházakat, fogyasztói piacokat, barkácsboltokat, szaküzleteket, hipermarketeket és kertészeti árudákat célozza meg. Az új „Carpets & Rugs” kiállítói már több mint kilencvenen vannak, köztük sokan most először állítanak ki. Pozitív visszajelzés számos országból érkezett, így például Bangladesből, Belgiumból, Kínából, Egyiptomból, Görögországból, Indiából, Olaszországból és Törökországból is jeleztek részvételi szándékot. A kiállítók között találjuk a Carpet Export Promotion Council, Fini Coop, Heritage Overseas, Merinos Hali San, Nikotex, Oriental Weavers Group, Ragolle, Royaltex, Rug Republic és Rugs in Style cégeket.

Határozott jelenlét: Asian Excellence & Asian Selection

Az „Asian Excellence” és „Asian Selection” szegmensek esetében mind a háztartási textiláruk (10.0-10.4), mind a lakástextíliák (6.0, 5.0, 6.1) markánsan jelen lesznek a Heimtextil 2024 vásáron. A minden mennyiségben elérhető minőség itt ér össze a sajátmárkás kiválósággal. Egy független szakértői testület bírálja el a magas minőséget nyújtó gyártókat ahhoz, hogy a 6.1. és 10.2. szinten kialakított „Asian Excellence” csarnokokban állíthassanak ki. Az értékelés során a kivitelezést, a színkoncepciót, a standépítést, a minőséget és az anyagokat vizsgálják.

Az „Asian Excellence” és az „Asian Selection” négy legnépszerűbb kiállító országai Kína/Hongkong, Pakisztán, India és Banglades. A 6-os csarnokban többek között a D Decor, a G. M. Fabrics, a G. M. Syntex, a Grasim Jana Seva Trust Indiából és a bangladesi Karupannya Rangpur képviselteti magát. Emellett olyan kulcsfontosságú piaci szereplők is részt vesznek a vásáron, mint az Adamjee Textile Mills, Al-Karam Textile Mills, Export Promotion Council of Handicrafts, Gul Ahmed Textile Mills, Handloom Export Promotion Council, Indo Count Industries, Kamal, Kanodia Global, Mittal International, Premiere Fine Linens, Sadaqat, Towellers Limited, Trade Development Authority of Pakistan, Trident és a Union Fabrics.

heimtextil4.jpg

Econogy, azaz megváltozott fenntarthatósági programok

A Heimtextil 2024-en indul az Econogy, amely összefogja a Texpertise Network világméretű hálózatának összes fenntartható formátumát. Az Econogy egységesíti a Messe Frankfurt valamennyi textilipari rendezvényének fenntarthatóságra vonatkozó értékelési kritériumait, és egyértelművé teszi a gazdaság és a környezetvédelem holisztikus kapcsolatát.

Az Econogy Finder a Heimtextil Econogy kínálatának részét képezi. A jegyzék segít a látogatóknak abban, hogy megtalálják a tanúsított beszállítókat. A Heimtextil kiállítóinak már évek óta lehetőségük van fenntarthatósági vizsgálatokat végeztetni annak érdekében, hogy felvegyék őket a speciális jegyzékekbe. A jövőben ezeket az ellenőrzéseket az összes textilipari rendezvényre vonatkozóan összehangolják. Az Econogy így valamennyi vásáron biztosítja az átláthatóságot és az összehasonlíthatóságot az erőforrás-takarékos termékek és kiállítók kiválasztásánál alkalmazott kritériumok terén. Külső, független fenntarthatósági szakértőkkel együttműködve figyelembe veszik az elismert védjegyek és tanúsítványok aktuális státuszát, és az ellenőrzésekbe beépítik a fenntartható fejlesztési célokat (SDG) is.

Az Econogy kínálatának további elemei az Econogy Hub – a védjegyszolgáltatók és tanúsítók platformja – valamint az óránként induló Econogy Tour. A túrákat egy független tanácsadó vezeti, melyeken a látogatók, a kiállítók és a szakértők intenzív eszmecserét folytathatnak egymással. Az Econogy Talks pedig számos konferencia- és előadás-formátumban teszi lehetővé a tudás bővítését és átadását a legújabb zöld textilipari innovációk témakörében.

A Messe Frankfurt Texpertise Network-je az ENSZ Tudatos Divat- és Életmód Hálózatával szoros együttműködésben 2019 óta a Messe Frankfurt minden textilvásárján világszerte elősegíti a Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) megjelenítését. Az idén nyáron közzétett legelső Texpertise SDG Report összefoglalja az SDG intézkedések eddigi mérföldköveit.

Heimtextil Trends: „Új érzékenység”

A Heimtextil Trendek már évek óta a Heimtextil vásár fókuszában állnak. Ezek fordítják le a megatrendeket a textíliák nyelvére. A Heimtextil Trends kiállítás felkeresése minden, ismereteit folyamatosan bővíteni kívánó textilipari szakember számára kifejezetten ajánlott.

A Heimtextil Trends 24/25 új kiemelt témája a „New Sensitivity”, vagyis „új érzékenység”, mely a textilek transzformációját állítja a középpontba. A textíliák érzékenyebb világa felé három út vezet: a textíliák növényi alapú előállítása, a textil körforgásának támogatása a technológia segítségével és a természetes összetevők biotechnológiai felhasználása. A Future Materials emellett megújuló anyagokat és - designt állít a figyelem középpontjába.

Az anyagok terén pedig úgy alakították ki a Heimtextil Trendeket, hogy azok kevés hulladékot termeljenek és a környezettudatosságot szolgálják. Az egyes standok felépítéséhez kizárólag helyi, környezetbarát vagy kölcsönzött anyagokat használnak.

Piactér a vendéglátóipar számára: „Interior.Architecture.Hospitality”

A „Belsőépítészet. Építészet. Vendéglátás” cím alatt a Heimtextil vásár a funkcionális textíliák globális kínálatát mutatja be. A különleges lakberendezési megoldások nemzetközi gyártói és beszállítói itt találkoznak a világ minden tájáról érkező belsőépítészekkel, építészekkel, tervezőkkel és lakberendezőkkel.

A termékkínálat a Heimtextil teljes területét lefedi. A 4.0-ás csarnok áll a figyelem középpontjában, ahol az Interior.Architecture.Hospitality LIBRARY által összeállított és a zsűri által kiválasztott funkcionális textíliákat állítják ki. Az érdeklődő látogatók mélyebb betekintést is nyerhetnek a LIBRARY kurátorai által kínált LIBRARY túrák során.

Kreatív Hub: Faldekoráció és textildizájn a 3. csarnokban

A Heimtextil a 3. csarnokban prezentálja a tapétagyártók legnagyobb és leginkább nemzetközi kínálatát, a dekoratív, az átfesthető és panel tapétáktól kezdve az üvegszálas és digitális nyomtatású tapétákig. A csarnok a „Textile Design” termékkörrel együtt így a textilipari kreativitás fellegvárát képezi, olyan neves nemzetközi kiállítókkal, mint az A.S. Création, ICH, Kinland Décor, Komar Products, Marburger Tapetenfabrik, Masureel, Muraspec, Parato, Taubert/Hohenberger, KT Exclusive és Ugépa.

Fellendülőben az ágyneműk

Számos vezető márka és vállalat is megerősítette részvételét a 11.0 csarnokban található „Smart Bedding” termékkörben, köztük az Advansa Marketing, a Badenia Bettcomfort, Brinkhaus, Heinrich Häussling & Centa Star & Frankenstolz Schlafkomfort, a John Cotton, Lenzing, Sasa Polyester, Sanders-Kauffmann, Traumina, Velamen és a Wendre.

A rend és ihlet mellett a hangsúly az ágyneműszakma számára értékes tudásanyagra is helyeződik. A 11.0 csarnokban megrendezendő „Sleep & More” Heimtextil-konferencián neves nemzetközi alvásszakértők adnak elő és ismertetik a legjobb gyakorlatokat - az alvásmítoszoktól a nyomkövető technológiákon és a fenntartható anyagokon át az otthoni és szállodai alvás minőségét javító ágyneműkig.

A 12. csarnokban kialakított „Bed & Bath” területen a látogatók a legújabb ágyneműkkel ismerkedhetnek meg olyan beszállítóktól, mint a Felpinter, a Lameirinho és a Nile Linen Group, de a Mundotextil Industrias Texteis és az Ozanteks első osztályú frottír termékeivel is. A színvonalas nemzetközi sajátmárkás szolgáltatásokat nyújtó vállalatok – erős portugál, török és egyiptomi részvétellel – a rövid ellátási láncokat, valamint a kis mennyiségek terén tapasztalható rugalmasságot emelik ki, és elsősorban az európai piacot látják el.

A 12.0 csarnokban olyan jól ismert márkák is szerepelnek, mint a Bedding House, Corn. van Dijk, Klaus Herding, Sorema, Veritas, Welspun, Wülfing és Zorlu.

heimtextil5.jpg

Decorative & Furniture Fabrics több mint 300 szövetgyártóval

A „Dekorációs- és bútorszövetek” szegmensben a Heimtextil szakvásár három csarnokszinten mutatja be a világ kárpitszövet beszállítóinak és szövőmestereinek legnagyobb választékát. Ezek között olyan neves gyártók találhatók, mint a Francisco Jover, Gebr. Munzert, Global Textile Alliance (Symphony Mills), Luilor, Manuel Revert, Martinelli Ginetto, Parà és Vanelli Tekstil. A Heimtextil 2024-re több mint 300 dekorációs- és bútorszövet készítő jelentkezett.

Fibres & Yarns szélesebb kínálattal

A 2023-as sikeres bevezetést követően a dekorációs- és kárpitszövetek különálló „Fibres & Yarns” (szálak és fonalak) szekciója ezúttal nagyobb méretben tér vissza a 4.0 csarnokba. Itt a szövet- és függönygyártók, termékfejlesztők és -tervezők olyan vállalatokkal, mint az Antex (Angles Textil), az Indorama Ventures Fibers Germany GmbH (Trevira), a Korteks és a Reliance, egy rendkívül széles választékot kínálnak egy helyen.

Heimtextil

  • A lakás- és közületi textíliák nemzetközi szakvására
  • A Heimtextil szakvásárt 2024. január 9-12. között rendezik meg.


hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk


ÚJDONSÁGOK
Papír trend 2020










OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP