Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

DIY kaktuszos minta a falra

Nem véletlen, hogy a DIY vagyis a csináld magad-típusú dekorációk olyan népszerűek manapság a lakásszépítésben – a saját kezű alkotásoknak csak a képzeletünk szab határt, így aztán bárki könnyedén látványos és egészen egyedi változásokat érhet el otthonában.

Ha minőségi termékekkel és eszközökkel dolgozunk, garantált a sikerélmény is!

A falfestés már korántsem olyan nagy ördöngösség, mint korábban, így az egyedi faldekorációk készítését sem kell másra bízni, ha kedvünket leljük otthonunk csinosításában, felfrissítésében. A megújulás sokféleképpen történhet, és akár egy kisebb falszakasznak is nekiláthatunk, nem muszáj egy teljes helyiségben gondolkodnunk ahhoz, hogy látványos változásokat idézzünk elő. A Poli-Farbe Platinum termékcsaláddal az egyedi faldekorációk akár egy délután alatt elkészülhetnek, mert a festékek nem csepegnek, gyorsan száradnak és már egy rétegben is kitűnően fednek. Engedjük szabadjára a fantáziánkat, és kísérletezzünk a színekkel, formákkal!

Hogyan kezdjük bele?

Az első és legfontosabb feladat a megfelelő színek, árnyalatok kiválasztása, hiszen sok minden függ tőle: ha azt szeretnénk elérni, hogy faldekorációnk belesimuljon otthonunk színvilágába, mindenképpen hasonló árnyalatot válasszunk, mint ami az adott helyiségben domináns, vagy köszönjön vissza egy hangsúlyos bútor, textil színvilága. Ha viszont arra vágyunk, hogy a minta szinte „leugorjon” a falról, akkor akár jöhetnek a most trendi korall, mélyzöld, mélykék vagy mustársárga árnyalatok is.

Következő lépésként gondoljuk át a minta megtervezését. Itt alapszabály, hogy ha kisebb falrészt dekorálunk, akkor inkább apróbb mintákat válasszunk, hogy ne nyomjuk össze a teret. Nagyobb felületeknél viszont méretesebb ábrákban is bátran gondolkodhatunk.

A kreatív mintázáshoz felhasználhatunk meglévő háztartási kellékeket is. A hagyományos eszközök – ecset és festőhenger – mellett simán bevethető a mosogatószivacs, kötözőspárga, buborékfólia, maszkolószalag vagy dekorgumi is.

Díszítés sablonnal

Poli-Farbe_DIY fazisfoto_7.JPG

Ha nem szeretnénk készen kapható sablonformákra szorítkozni – valami egyedibbre vágyunk – , akkor mi magunk is elkészíthetjük az áhított mintát. A sablont kivághatjuk kartonból vagy műanyagból, ezt követően helyezzük a falra, és fessük le a kivágott részeket. Dolgozhatunk kerekfejű ecsettel vagy szivaccsal is. Fontos, hogy pamacsoló mozdulatokkal dolgozzunk, így nem kerül festék a minta vagy sablon alá. A száradási idő letelte után tovább dekorálhatjuk a mintákat.

Poli-Farbe_DIY fazisfoto_9.JPG

+1 TIPP: a mély, sötétebb színek falfelületen való használata a nemzetközi trendekben is megfigyelhető, használatukkal kétségtelenül fokozhatjuk az egyedi kialakítást. A Poli-Farbe Platinum Decor hét színből álló beltéri falfesték-kollekciója még nagyobb teret biztosít az otthonukat szépíteni vágyóknak: játékosságot, eleganciát és otthonos érzetet kelthetünk használatával.

Poli-Farbe_DIY_3.jpg

fotók: polifarbehirdetés


Legnépszerűbb témák


ÚJDONSÁGOK

ÚJDONSÁGOK
Textil-kvíz
ÚJDONSÁGOK
Életre kelt papírEZT IS Ajánljuk

GYEREKSZOBA
Unikornis székOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP