hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy porcelán festés

Timit nem sikerült zavarba hoznunk, pedig nem kis feladat elé állítottuk A Praktika műhelyében. A teniszező az ecsetet legalább olyan jól forgatja a kezében, mint az ütőt. Bravúrosan ügyes és pontos mozdulatokkal festette meg a színes mintát a fehér vázára. 

Az indigó segítségével másold fel a mintát a váza oldalára, úgy hogy a levelek a felső szélétől fussanak lefelé. Ismételheted a mintákat, hogy tejesen körbeérjék a vázádat. Zöld és kék porcelánfilctollakkal rajzold meg a különböző levelek kontúrjait. Fesd ki a leveleket porcelánfestékkel. A banánlevélhez sárga festékbe keverj egy kis zöldet, hogy sárgászöld legyen. A pálmákhoz is készíthetsz saját színt, közép zöld és a türkiz összekeverésével sötétzöldet kapsz. Ha elégedett vagy az eredménnyel, a festéken lévő használati utasítás szerint égesd a vázára a mintát a sütőben.

A porcelánfilctollat és a festéket is vissza tudod törölni a vázáról addig, amíg nem égetted rá, így ha nem tetszik a minta, csak töröld le, és kezd újra.

 

Mivel telnek mostanában a napjaid, mi a következő nagy esemény, megmérettetés, amire készülsz?

A napjaim nagy részét a tenisz, a felkészülés teszi ki, a legtöbb gondolatom e körül forog. Élsportolóként a nap 24 órájában figyelnem kell, hiszen a megfelelő táplálkozás, edzés és pihenés, regenerálódás is nagyon fontos. Májusban a Roland Garros, júniusban pedig a füves pályás szezon esedékes, Wimbledonnnal megkoronázva, ahol természetesen ott leszek, egyéniben, párosban és vegyes párosban.

Van kedvenc városod, ahová a legszívesebb utazol?

Imádom Rómát, de sajnos idén ki kell hagynom, máshogy alakult a programom. Pedig általában az Örök Városban ér a születésnapom, így egy jó olasz fagyival a Trevi-kútnál szoktam megünnepelni. Tetszik az olasz életfelfogás, szeretem az olasz konyhát, a kávéról nem is beszélve. Szingapúr szintén nagy kedvencem, igazi metropolisz, de természetesen az emlékek miatt is szívesen térek mindig vissza, hiszen két VB-t is nyertem itt. Vásárolgatni is nagyon szeretek, erre pedig New York a legjobb helyszín, a város mindig lüktet, remek programok vannak; ott még sosem unatkoztam. Legvégére hagytam a szívem csücskét, Budapestet, hisz ez az otthonom, Sopron mellett.

Vannak nyári terveid, készülsz valahová?

A nyaralás sajnos ki van zárva, hiszen a teniszben a szezon november elejéig tart, a pihenésre majd késő ősszel kerítek sort.

Mi az az alkotótevékenység, ami a legközelebb áll hozzád?

Gyerekkoromban sokat rajzoltam, festettem, amire ma már sajnos nincs időm, de a lakberendezés például nagyon érdekel. Állítólag jó érzékem is van hozzá, ügyesen bánok a színekkel. A saját lakásom kialakításában tervezésében is aktívan részt vettem, és nagyon szeretem csinosítgatni most is. A jövőben tervezem egy lakberendező tanfolyam elvégzését.

Hogy viszonyulsz a tárgyakhoz? Inkább minimalista, vagy inkább gyűjtögető típus vagy?

Egyáltalán nem minimalista az otthonom, de törekszem a harmóniára. Szeretem az apró csecsebecséket, amik különlegesek, egyediek, vagy esetleg valami emlék köt hozzájuk. Az egyig legkedvesebb tárgy a lakásomban egy magyar üvegműves által alkotott ugró tigris, amit a szüleim készíttettek nekem az első világbajnoki címem alkalmából. Figyelek az apró részletekre is, például mindig van nálam friss virág, amikor otthon vagyok - a kedvencem a fehér orchidea.

Ezek szerint éppen találó volt a vázafestés. Milyen volt az alkotás? Izgatottan vártam ezt a napot, mert soha nem csináltam még ilyet. Sok türelem kellett hozzá, de nagyon tetszett, hogy a festés során folyamatosan szemmel tarthattam a váza alakulását, és láthattam, ahogy egy elképzelésből, ötletből valóság lesz. Olyan szép lett, hogy még virágot sem feltétlenül kell bele rakni, önmagában is megállja a helyét.hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk

INSPIRÁCIÓ
Bud Spencer gondolata
GYEREKEKKEL
Napfényes vakáció
GYEREKEKKEL
Diy ceruzadekor

TI KÜLDTÉTEK
Diy felirat
KIEGÉSZÍTŐK
Diy karkötő


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP