hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Diy porcelán festés

Timit nem sikerült zavarba hoznunk, pedig nem kis feladat elé állítottuk A Praktika műhelyében. A teniszező az ecsetet legalább olyan jól forgatja a kezében, mint az ütőt. Bravúrosan ügyes és pontos mozdulatokkal festette meg a színes mintát a fehér vázára. 

Az indigó segítségével másold fel a mintát a váza oldalára, úgy hogy a levelek a felső szélétől fussanak lefelé. Ismételheted a mintákat, hogy tejesen körbeérjék a vázádat. Zöld és kék porcelánfilctollakkal rajzold meg a különböző levelek kontúrjait. Fesd ki a leveleket porcelánfestékkel. A banánlevélhez sárga festékbe keverj egy kis zöldet, hogy sárgászöld legyen. A pálmákhoz is készíthetsz saját színt, közép zöld és a türkiz összekeverésével sötétzöldet kapsz. Ha elégedett vagy az eredménnyel, a festéken lévő használati utasítás szerint égesd a vázára a mintát a sütőben.

A porcelánfilctollat és a festéket is vissza tudod törölni a vázáról addig, amíg nem égetted rá, így ha nem tetszik a minta, csak töröld le, és kezd újra.

 

Mivel telnek mostanában a napjaid, mi a következő nagy esemény, megmérettetés, amire készülsz?

A napjaim nagy részét a tenisz, a felkészülés teszi ki, a legtöbb gondolatom e körül forog. Élsportolóként a nap 24 órájában figyelnem kell, hiszen a megfelelő táplálkozás, edzés és pihenés, regenerálódás is nagyon fontos. Májusban a Roland Garros, júniusban pedig a füves pályás szezon esedékes, Wimbledonnnal megkoronázva, ahol természetesen ott leszek, egyéniben, párosban és vegyes párosban.

Van kedvenc városod, ahová a legszívesebb utazol?

Imádom Rómát, de sajnos idén ki kell hagynom, máshogy alakult a programom. Pedig általában az Örök Városban ér a születésnapom, így egy jó olasz fagyival a Trevi-kútnál szoktam megünnepelni. Tetszik az olasz életfelfogás, szeretem az olasz konyhát, a kávéról nem is beszélve. Szingapúr szintén nagy kedvencem, igazi metropolisz, de természetesen az emlékek miatt is szívesen térek mindig vissza, hiszen két VB-t is nyertem itt. Vásárolgatni is nagyon szeretek, erre pedig New York a legjobb helyszín, a város mindig lüktet, remek programok vannak; ott még sosem unatkoztam. Legvégére hagytam a szívem csücskét, Budapestet, hisz ez az otthonom, Sopron mellett.

Vannak nyári terveid, készülsz valahová?

A nyaralás sajnos ki van zárva, hiszen a teniszben a szezon november elejéig tart, a pihenésre majd késő ősszel kerítek sort.

Mi az az alkotótevékenység, ami a legközelebb áll hozzád?

Gyerekkoromban sokat rajzoltam, festettem, amire ma már sajnos nincs időm, de a lakberendezés például nagyon érdekel. Állítólag jó érzékem is van hozzá, ügyesen bánok a színekkel. A saját lakásom kialakításában tervezésében is aktívan részt vettem, és nagyon szeretem csinosítgatni most is. A jövőben tervezem egy lakberendező tanfolyam elvégzését.

Hogy viszonyulsz a tárgyakhoz? Inkább minimalista, vagy inkább gyűjtögető típus vagy?

Egyáltalán nem minimalista az otthonom, de törekszem a harmóniára. Szeretem az apró csecsebecséket, amik különlegesek, egyediek, vagy esetleg valami emlék köt hozzájuk. Az egyig legkedvesebb tárgy a lakásomban egy magyar üvegműves által alkotott ugró tigris, amit a szüleim készíttettek nekem az első világbajnoki címem alkalmából. Figyelek az apró részletekre is, például mindig van nálam friss virág, amikor otthon vagyok - a kedvencem a fehér orchidea.

Ezek szerint éppen találó volt a vázafestés. Milyen volt az alkotás? Izgatottan vártam ezt a napot, mert soha nem csináltam még ilyet. Sok türelem kellett hozzá, de nagyon tetszett, hogy a festés során folyamatosan szemmel tarthattam a váza alakulását, és láthattam, ahogy egy elképzelésből, ötletből valóság lesz. Olyan szép lett, hogy még virágot sem feltétlenül kell bele rakni, önmagában is megállja a helyét.hirdetés


Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk


INSPIRÁCIÓ
Bud Spencer gondolata
TI KÜLDTÉTEK
Decoupage dobozka


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP