hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Csészék új élete - 4 kihagyhatatlan ötlet

Ha maradt egy-két darab a nagymama étkészletéből, vagy nem tudtál ellenállni a bolhapiacok rózsamintás csészéinek, biztos felcsillan a szemed a következő ötletek láttán. 

Hozzávalók • régi porceláncsészék, -tányérok • ragasztható képakasztó • akrilfesték és csillámpor • vászondarab, csipke, vatta • melegragasztó • kétoldalú ragasztószalag  • kétkomponensű epoxi ragasztó • vídia fúrószár

Hangulatvilágítás

Kihagyhatatlan ötlet csészébe viaszt önteni, mert olyan egyszerű, ugyanakkor az így kapott mécses rendkívül látványos lesz. Vízfürdőben olvassz viaszt, ami pasztellszínű gyertyamaradékod is lehet. Érdemes erre egy régi, kidobásra szánt edényt vagy üres konzervdobozt használnod. Fektess a csészén keresztbe két hurkapálcát, melyek közé fogd be a kanóc felső végét, és töltsd a porcelánba a folyékony viaszt. Miután kihűlt, látni fogod, hogy a kanóc körül egy kürtőszerű mélyedés alakul ki, melyet célszerű újabb adag viasszal feltölteni. Csészemécseseddel stílusos fényt adhatsz egy délutáni teázáshoz, de barátnőidnek remek ajándék is lehet. 

A fehér viaszt megszínezheted, ha viaszport vagy zsírkrétából hegyezett forgácsdarabkákat keversz a megolvadt anyagba. A mécsesöntéshez a leggyorsabban viaszgranulátumból kapsz olvasztott viaszt.

Kínálótál

IMG_6216_OK.jpg

Több kisebb-nagyobb tányér és csésze gyönyörű emeletes kínálótál lehet, ha a nagyobbakat teszed alulra és rájuk a kisebbeket. Nézegesd, rakosgasd a darabokat, hogy a legszebb arcukat mutassák, majd rögzítsd azokat egymáshoz kétkomponensű ragasztóval, amiből csak annyit keverj ki, amennyi aktuálisan kell, ugyanis gyorsan szárad! Ha megkötött, jöhetnek a sütik, a bonbonok, és ha legfelülre csészét tettél, abba akár virág is kerülhet. Mikor asztalra teszed ezt az elegáns építményt, az alsó tányérnál fogd meg, úgy biztonságos.

A varrókészlethez

IMG_6220-Edit_OK.jpg

Éppen jó méretű tűpárna lehet egy mokkáscsészéből, csak töltsd meg alaposan vattával, takard le egy darabka vászonnal, és feszíts a peremre egy kis kör alakú csipkét. Jól illik majd a virágos mintához a horgolás. Körben melegragasztóval rögzítheted a porcelán széléhez, aminek vonalát takard el egy masnira kötött csipkeszegéllyel. Ha megvan a csészéd alja, azt is felhasználhatod. Fogd össze a kettőt kétkomponensű ragasztóval, és biztos nem mozdulnak el egymástól.

Mini kertészet

IMG_6219-Edit_OK.jpg

Cserepek és kaspók rendhagyó helyettesítői lehetnek a különböző méretű csészéidből. A pozsgás növények nem vízigényesek, a földjük alá tegyél agyaggranulátumot, és jól érzik majd magukat a csészékben. Ha az arany szegélyek és minták megihlettek, te is lefestheted a felfordított tányér szélét aranyszínű akrillal, melybe még a száradás előtt szórj csillámport. A csillogó szemcséket lakkspray-vel fixálhatod. Végül akár össze is ragaszthatod a csészét a tányérkával a stabil rögzítést adó, kétkomponensű ragasztóval.

CÍMKÉK: csésze porcelán


hirdetés


Legnépszerűbb témákhirdetés

EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP