hirdetés

Fizessen elő a magazinra!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

6+1 tipp CD tok újrahasznosítására

A feleslegessé vált műanyag lemeztartók újrafelhasználása igazán fantáziát megmozgató feladat: változatos formákban összeépítheted, kívül-belül sokféleképpen díszítheted. Madáretetőtől a társasjátékig számtalan lehetőség rejlik bennük.     

Mécsestartó

Hangulatvilágításként is látványosan megállják a helyüket a tokok. Kend be műanyag ragasztóval két, belsejétől megszabadított és négyzet alakban felállított tok éleit, majd ragaszd bele alulra az egyik belsőt. Legalább egy napig hagyd kötni a ragasztót. Ezután dekortapasszal, csipkepapírral és szalaggal díszítheted az oldalakat.

IMG_3770_OK.jpg

Társasjáték

A lapos tok két táblajátékot is rejt a bábukkal együtt. A dámához fűzz össze sakktáblaszerűen 8-8 darab fekete és fehér, 8x1,5 cm-es kartoncsíkot. A malom egymásra ragasztott, 12x15, 9x7 és 4x2 cm-es lapokból áll, amiknek a széleit öntapadós csíkokkal takarhatod. A borítón lévő rést fedd be kartoncsíkkal és díszítsd az elejét pár gombbal.IMG_2499.jpg

Képkeretek

Az üvegszerűen átlátszó műanyag tokokba szinte kívánkoznak a színes fotók, nyomatok. A rögtönzött mini galériához rendezz sorba néhány tokot a belsejük nélkül. Kereteiket aranyszínű kartonból ollózhatod ki a sablon alapján, amiket aztán 3D-s ragasztókockával rögzíthetsz. A hátoldalukra ragassz egy darabka zsinórt akasztónak. Kiállításodat időről időre egyszerűen lecserélheted a szétnyitható tokokban.

IMG_2532_OK.jpg

Fülbevalóállvány

Ha a divatos bizsuk megszállottja vagy és gyűjtöd a fülbevalókat, akkor neked való ez a kitámasztható tartó, amin rengeteg elfér belőlük. A tok hátoldalát fesd le a kedvenc színedre – akkor lesz egyenletesen szép a festés, ha spray-vel fújod le. Másold át papírra a lyukmintát, majd tedd a papírt a CD-tokba, és filctollal jelöld át a pontokat. Forrasztópákával óvatosan lyuggasd át a tokot épp akkorákra, hogy a fülbevalók akasztója átférjen rajtuk.IMG_2528_OK.jpg

A lyukak közti távolságot tetszés szerint meg is növelheted, ha a nagyobb méretű függőket kedveled.

Poháralátét

Senki meg nem mondaná, miből is készültek ezek az alátétek, annyira átváltoztak és megszépültek a tokok. A belső nélküli tartó hátsó papírját sablonként használhatod, hogy mintás csomagolópapírból kivágd az új bélést. Ha a helyére illesztetted, visszapattinthatod a középső elemet, ami majd a helyén tartja. Fektesd a tokot öntapadós fólia hátoldalára, rajzold körbe, majd mindegyik oldalára mérj rá 1-1 cm-t. Ezután a mellékletben található sablon segítségével egészítsd ki az oldalakat a mintás széllel. Vágd ki és simítsd rá a fóliát alulról a tokra, a díszes peremet pedig hajtsd fel a tetejére.

_MG_0673.jpg

Varrókészlet

A tokban pont elfér egy miniatűr varrókészlet, amit a táskádba csúsztathatsz, vagy utazáskor magaddal vihetsz. Vedd ketté a tartót és pattintsd ki a belsejét. Az elejét és a hátát pöttyös anyaggal vond be, amit kétoldalú ragasztószalaggal rögzíthetsz a legegyszerűbben. Ahhoz, hogy könnyen nyitható legyen, azokat a részeket hagyd ki, ahol a két elem egymásba illeszkedik. A belsejébe szabott fehér filcet ragaszd be a négy oldalán. Az elejét stílusosan masnival, pici fémollóval dekorálhatod, a hosszanti rést pedig egy szélesebb szalag takarhatja. A cérnát, a szalagot lapos kartonspulnikra tekerd, hogy könnyen becsukhasd a tokot.

IMG_2493.jpg

Madáretető

Kerted kismadarait modern környezetben vendégelheted meg, ha három tokból összeállítod nekik az etetőt. A falaihoz két CD-tartóra lesz szükséged, amelyek díszítéséhez vágj két négyzetet csíkos kartonból, és csúsztasd be a régi papírborítók helyére. A mécsesnél leírtak szerint építsd össze a házikót, a tető pedig egy ütközésig kihajtott tok legyen. A ragasztó kötési ideje nagyjából egy nap, csak ezután dekoráld az etetőt öntapadós fóliából kivágott csíkokkal és madárkával.  

KZ_7601.jpg

Esőtől, széltől védett, lehetőleg fedett helyre állítsd a madáretetőt, és folyamatosan töltsd fel élelemmel.

CÍMKÉK: cd tok zerowaste


hirdetés


Legnépszerűbb témák


MENTSD MEG A FÖLDET!

MENTSD MEG A FÖLDET!
Lomok új élete
MENTSD MEG A FÖLDET!
Szőnyeg pólóból
MENTSD MEG A FÖLDET!
Menő tárgyak újrahasznosítással


hirdetés

EZT IS Ajánljuk

MENTSD MEG A FÖLDET!
A kapszulagardrób

MENTSD MEG A FÖLDET!
Cuki kaspó újrahasznosítással
MENTSD MEG A FÖLDET!
Zero waste ajándékcsomagolás


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK
WEBSHOP