hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Tündérek és angyalkák: kedves kis amigurumi figurák

Turcsányi Anett a Kreatív Kihívásunkra beküldött elképesztően aranyos amigurumi figuráival vette le a lábáról a szavazókat és a Praktika csapatát is. Az alkotó nemrég megosztotta velünk legújabb munkáit és mesélt egy kicsit magáról is.

Mutatkozz be nekünk néhány szóban, kérlek!

Turcsányi Anett vagyok, a Horgolt Kincsek Műhelye Facebook-oldal létrehozója. Egyedi, személyre szabott amigurumi figurák készítésével és tervezésével foglalkozom, velük szeretnék örömöt szerezni kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

amigurumi1.jpg

Mikor kezdtél el alkotni? Mi volt a legelső munkád?

2016-ban. Szükségem volt egy olyan hobbira, mely segít elterelni a gondolataimat, máskor pedig elmélyülni bennük. Ekkor talált rám az amigurumi technika. A legelső kísérletem egy karácsonyi manó volt, majd egy macit készítettem, kislányom első születésnapjára.

Az amigurumi horgolás ma nagyon népszerű az alkotók körében. Téged mi fogott meg benne?

Egyszerűen csodálatos, ahogyan egy vékony szál fonal, egy horgolótű és a kezeim segítségével, szó szerint bármilyen formát, karaktert képes megtestesíteni. Csak a képzelet szab határt a számtalan szín és a technika apró fortélyai mellett. Az alkotó pedig belehorgolhatja szívét, lelkét, élettel töltheti meg az apróságokat.

amigurumi4.jpg

Milyen visszajelzéseket kapsz?

Szerencsére eddig csak pozitív visszajelzést kaptam, sokan rácsodálkoznak egy-egy aprólékosan kidolgozott darabra. Elmondhatatlan érzés volt, mikor egy általam tervezett figura pályázatot nyert és kiállításon szerepelhetett. De a legcsodálatosabb, amikor látom és érzem a kis tulajdonosok szeretetét, ragaszkodását. Elmesélik a szülők, hogy mindenhová magukkal viszik a gyerekek kedvenceiket, azok segítenek pl. beszokni az oviba, máskor kapok egy fotót az új kis kabaláról az apró kezekben, és ez mindent megér, ezért érdemes ezzel foglalkozni.

Melyek a legnépszerűbb figuráid? Neked van esetleg személyes kedvenced?

Vannak kedveltebb, rendszeresen kért minták. Ilyenek pl. a színes, csíkos zsiráfok. Húsvét közeledtével a nyuszik keresettebbek. Nekem az egyik (szintén saját tervezésű) kedvencem, az angyal. Emlékül készült. Mikor megmutattam egy horgolós csoportban, olyan nem várt népszerűségre tett szert, hogy ezen felbátorodva hoztam létre az oldalam és a hozzá tartozó csoportot, ahol elérhetővé tudtam tenni a mintaleírást. Karácsony környéken gyakran kérik tőlem, akik pedig tudnak horgolni, maguk készítik el.

amigurumi2.jpg

Az amigurumi figurákon kívül készítesz még mást is?

Az amigurumi akkora szerelem lett, hogy ilyen szinten és ennyi időt befektetve nem tudnék és nem is szeretnék egyelőre másba belefogni. Viszont mindig szerettem a kreatív technikákat, gyerekkoromtól kezdve rengeteget rajzoltam, ez jól jön az új figurák tervezése során. Emellett azért szívesen kipróbálok újdonságokat, legutóbb pl. filc díszeket varrtam és hímeztem.

Mit jelent számodra az alkotás?

Az önkifejezés egy páratlan módja. Egy remek eszköz, adni és általa kapni. Szeretem magát a folyamatot, amikor felkérnek egy állatka meghorgolására, kiválasztásra kerülnek a színek, megbeszéljük a legapróbb részleteket. Teljes mértékben a megrendelő igénye kerül megvalósításra, ami mindig változatosságot és újabb kihívást hordoz magában. Végül pedig (jó esetben) mindenki elégedett.

amigurumi3.jpg

Miből merítesz inspirációt?

Sokszor megihlet egy-egy mese vagy történet. Előfordul az is, hogy egyszerűen csak megjelenik előttem egy kép egy kreálmányról. Ilyenkor ceruzát ragadok és papírra vetem. Igyekszem az adott évszakhoz vagy közelgő ünnepekhez illő ötlettel is előrukkolni, így jött létre pl. nyáron a fagyi, a tiszavirág, ősszel a madárijesztő, tavasszal pedig a tündér és a virághagymák.

Legnépszerűbb témák


AMIGURUMI
EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Amigurumi macaron

ÖTLETEK
Amigurumi panda


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP