Ősszel nagyon sokan gyűjtenek színes faleveleket, akár azért, hogy DIY projektek során felhasználhassák azokat, vagy csak azért, hogy szórakoztassák, a természet szeretetére tanítsák a gyerekeket. Sajnos azonban, ha nem vetjük őket alá valamilyen tartósító kezelésnek, ezek a levelek elrothadnak, kiszáradnak, darabjaikra hullanak. Ha nem szeretnéd, hogy idén ősszel is így legyen, tartósítsd őket az alábbi módszerek egyikével!
Ezt a módszert talán már ismered, hiszen a virágokat is ezzel szokás préselni, tartósítani. Semmi más nem kell hozzá, csak egy nagy, nehéz könyv, némi újságpapír és a megtisztított levelek. Nyisd ki középen a könyvet, béleld ki újságpapírral, majd helyezd el az egyik oldalon a leveleket. Csukd rájuk a könyvet, ha gondolod, tegyél a tetejére nehezéket. Nagyjából 3-4 nap alatt a levelek tökéletesen simára, egyenesre száradnak.
Ehhez a módszerhez tedd a leveleket két papírtörlő darab közé, majd helyezd egy olyan tányérra, ami bírja a mikrózást. Mikrózd a leveleket közepes hőfokon 30 másodpercig. Ellenőrizd le, elég szárazak-e már. Ha nem, tedd vissza újabb 30 másodpercre őket!
Ezzel a módszerrel nagyon szépen lehet tartósítan a leveleket, de szükség van hozzá egy olvasztó edényre és méhviaszra. Az edényben olvaszd meg a viaszt, de vigyázz, fel ne forrjon! Ha szépen folyik, egyenként mártsd bele a leveleket, majd finoman csöpögtesd le a maradékot. Tartsd a kezedben a levelet, míg a viasz meg nem dermed.
2024. szeptember 19. 14:56
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva