A természet bűvöletében: készíts szokatlan, de látványos adventi koszorút erdei stílusban!
Ha téged sem riaszt vissza a hidegebb, csípősebb idő, egy kiadós kirándulás alkalmával összegyűjtheted a természetes dekorációs elemeket, amikre ehhez a rendhagyó, pikkpakk összeállítható adventi koszorúhoz szükséged lesz.

Látványos adventi koszorú erdei stílusban – ezt mindenki megcsodálja majd!
Az ötlet a Praktika magazin 2024/decemberi számában jelent meg, amit erre a linkre kattintva rendelhetsz meg!
Hozzávalók:
- 4 db különböző méretű befőttesüveg
- 4 db tömbgyertya
- aranyszínű akrilfesték vagy spray ecset, olló
- melegragasztó
- fahéjrudak, csillagánizs, dió, csipkebogyó, fenyőág, toboz
- kis karácsonyi gömbök, vékony aranyszínű boa, piros-fehér
- pékzsineg
- farönk, moha, palatálca
30 perc + száradás alatt kész vagy vele
Elkészítés:
- A befőttesüvegekről áztasd le a címkét, majd hagyd őket teljesen megszáradni. A fedeleket fesd le akrilfestékkel vagy fújd aranyszínűre, vagy tetszés szerinti árnyalatra. Hagyd megszáradni a festéket. Ha szükséges, vigyél fel még egy réteget, és azt is hagyd megszáradni.
- Töltsd meg az egyik üveget természetes téli termésekkel – csipkebogyóval, dióval, csillagánizzsal –, egy másikat tobozokkal, egy harmadikat fenyőágacskákkal és a csillogás jegyében kis karácsonyi gömbökkel. A fahéjrudakat tekerd körbe többször piros-fehér pékzsineggel, majd köss rá egy masnit.
- A boából vágj akkora darabokat, amik körbeérik a tetőket, majd melegragasztó segítségével ragaszd fel őket a fedelek peremére. Csavard őket az üvegekre, és viaszcseppekkel rögzíts rájuk egy-egy gyertyát.
- Állítsd a palatálcára a farönköt, rendezd el rajta és körülötte a befőttesüvegeket, és tetszés szerint dekoráld a kompozíciót mohával és gömbökkel.
Galéria fázisfotókkal - KATT A KÉPRE!
2025. október 14. 19:10