hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Kristályos nyakék Zsédával

A mindig elegáns énekesnőt, Zsédenyi Adriennt invitáltuk egy praktikás kézműveskedésre, amelynek során divatos nyakéket alkottunk az ünnepi időszakra. Készítsd el te is, és viselheted a karácsonyi vacsorán egy blúz gallérjaként, vagy akár az újévi partin is egy különleges koktélruhával.

 

Rajzolj fel és vágj ki 2 db nyakékalapot a szürke filcből.  Kézi lyukasztóval kb. 1 centiméterenként készíts lyukakat az egyik alap alsó szélére. Rajzold meg a mintát az alapra ceruzával, és varrd fel a legnagyobb köveket. Szúrd mellé a szegecseket, és alulról hajlítsd be a karmait. A felrajzolt levélformát ezüstszínű cérnával hímezd ki. A levél közepére varrj fel apró kásagyöngyöket, majd a többi gyönggyel, változatosan díszítsd ki a szegecsek és a hímzés környékét. Ismételd meg ezt a lépést a többi mintánál is.

 

A fekete ripszszalagot mérd le: 40-40 centiméter biztosan elég lesz a nyaklánc mindkét oldalához. A végeit egy pillanatra tartsd az öngyújtó lángjához, így nem foszlik majd. A két db filc közé fogj be egy tüllsávot és az alap szélénél ezüst cérnával, kézzel öltögesd össze a tetején és a közepénél.

A tüllt vágd méretre, kb. fél centiméterrel legyen nagyobb mindenhol, mint a nyakék alapját adó filc. Végül készítsd el a masnit: kösd meg fekete szalagból, majd egy kisebb darabot ráöltve rejtsd el a csomót, egyúttal varrd hozzá a medált. A két végét vágd formára, tartsd a lánghoz, majd öltsd fel a nyakékre.

 

Összhangban a látvánnyal

Régebben kötöttem, egészen kikapcsolt, de nem vagyok igazán jó kézügyességű.  A zene az, amiben kibontakozom, ám számomra ez összefügg egy képi világgal, a hangulatokkal, ezért a dalokat és a látványt komplexen próbálom mindig kezelni. A kettőnek mindig összhangban kell lennie.  A fosszíliák című dalhoz készült videoklipnél szuper 8-as filmet használtunk, így nem effektekkel értük el a régies hatást, hanem maga a film adta a különleges képi világot. 

Dolgos karácsonyok

A karácsonyi időszakban sok a dolgom, mert az Álomutazó darab leköti az időmet, így igazából csak a 2 nap az, ami csak a családé, de szeretem az adventi időszakot és a lakás dekorálását is.

 

Dekorációk minden évszakra

Volt, hogy készítettem koszorút, és az ajándékokat is általában én csomagolom, de nem szoktam kézműveskedni adventkor sem. Ezt a vonalat a családban édesanyám viszi, aki csodálatos tematikus dekorációkat készít minden ünnepre.  A kis installációi valódi remekművek, melyeknek megtekintése külön program. A családom hölgy tagjai varrni is tudnak, ám engem nem igazán vonzott ez a tevékenység.

Divat és minőség

A divatot szeretem, és szívesen tervezem meg a megjelenésem.  Ha nagyobb szabású dologról van szó, akkor profi stylist segítségét veszem igénybe, de többnyire magam tervezem meg az öltözékem.  Szeretem a szép anyagokat, a különleges textúrákat. Hiszem, hogy szép dolgokat, csak minőségi alapanyagokból lehet létrehozni.

A művészet mozgatórugója

Szeretem a magyar tervezők kreációit. A 2019-es kalendáriumom  pont ezért szól a magyar divatról. Szerettem volna bemutatni az alkotókat és a folyamataikat, hiszen jó bepillantani annak a munkának a részleteibe, aminek az eredményeit láthatjuk, érdekes, hogy mi az, ami inspirálhat egy tervezőt, milyen apró dolgok, színek, formák vagy élmények indítják be a művészetet. 

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

TI KÜLDTÉTEK
Quilling karácsonyOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP