hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Adventi brunch: két izgalmas reggeli recept

A karácsonyi készülődés mellett a vendégvárás, a meghitt együtt töltött pillanatok teszik emlékezetessé és teljessé az ünnepvárást. Ahhoz, hogy csodás perceket csempészhessünk szeretteink életébe, nem kell drága receptekkel készülnünk. A Bonami foodstylistjai ezúttal két nagyszerű reggeli ötlettel készültek.

Ünnepi zabkása

Hozzávalók (4 személyre):

A kásához:

  • 1 reszelt alma a héjával együtt
  • 130 g finom zabpehely
  • 1 l víz
  • 3 evőkanál chia mag
  • egy kis csipet só
  • 2 evőkanál méz
  • ízesítéshez fahéj, kardamon vagy vaníliarúd

A tálaláshoz:

  • 4 db őszibarack, sárgabarack vagy szilva
  • 20 g vaj
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanálnyi fahéj vagy kardamon
  • 1 marék (pörkölt) dió
  • 1 tk juharszirup vagy méz

1. Az összes hozzávalót tegyük egy közepes méretű edénybe. Alacsony hőfokon helyezzük a főzőlapra és főzzük addig, amíg besűrűsödik.

2. Eközben a diót pirítsuk meg, ha elkészült tegyük félre a serpenyőt, és locsoljuk meg juharsziruppal. A kész darabokat helyezzük sütőpapírra, amíg lehűlnek.

3. Helyezzük a szeletelt gyümölcsöket egy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat, 1 dl vizet és a fahéjat, majd főzzük addig, amíg a gyümölcs megpuhul. A főzés ideje a gyümölcs típusától függően változhat.

4. Tegyük az elkészült zabkását tálakban, és öntsük nyakon kevés gyümölcslével, díszítsük dióval. Ha édesebb ízesítést szeretnénk, enyhén meglocsolhatjuk juharsziruppal.

brunch.jpg

Sajtos gofri

A sós gofri kiváló reggelire, és még inkább megállja a helyét egy ünnepi villásreggeliként. Lepje meg szeretteit ezzel az izgalmas recepttel!

Hozzávalók (4 személyre):

  • 220 g sima búzaliszt (a búzaliszt felét helyettesíthetjük teljes kiőrlésű liszttel is)
  • 40 g kukoricakeményítő
  • 1 tk sütőpor
  • ½ tk szódabikarbóna
  • 1 tk só
  • 1 csipet frissen őrölt bors
  • 330 g kefir 
  • 2 db tojás
  • 60 g vaj
  • 110 g gouda vagy cheddar sajt reszelve
  • 140 g apróra vágott főtt spenót

1. Keverjük össze a lisztet, a keményítőt, a szódabikarbónát egy közepes tálban, majd sót és borsot is adjunk hozzá

2. Egy kisebb lábosban, alacsony hőfokon olvasszuk fel a vajat. Ha felolvadt jöhet hozzá a kefir, a tojások, a reszelt sajt és a spenót. Ezután melegítse fel a gofrisütőt!

3. Amíg a sütő melegszik, óvatosan keverjük össze a lisztes és a vajas alapokat. Csak addig keverjük, hogy ne maradjon nem elvegyített lisztkeverék a tésztában. Ha kész, máris süthetjük aranysárgára a gofrit. Az elkészült gofrikat kreatívan tálalhatjuk a megmaradt alapanyagokkal vagy avokádóval, feta sajttal, paradicsommal, főtt ceruzababbal vagy akár rántottával, buggyantott tojással.

51547038360_b3497bbf0a_c.jpg

Fotók, forrás: Bonami



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP