hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS EGÉSZSÉG GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ ALKOTÓINK

Finomságok nemcsak ünnepekre

Menünket ezúttal nem kizárólag húsvétra ajánljuk, bármikor kipróbálhatjuk, amikor kevés az időnk, az ínycsiklandó fogások elkészítése ugyanis nem időigényes, és az alapanyagokhoz egész évben hozzájuthatunk.
A kukoricakrém leves könnyed alapot ad a további ételeknek, és alig fél óra alatt megfő. Az ízletesre sült, rakott szűzérme (sütéssel együtt) sem igényel egy óránál többet, és túl nagy szakácstudomány sem kell hozzá. Mi citromos répatortával koronáztuk meg a menüt, ami nemcsak finom, de egészséges is.


Kukoricakrém leves
 

Hozzávalók 2/6 személyre:
20/60 dkg mirelit szemes kukorica     
5/15 dkg vaj                    
3/9 dl tej                      
10/30 dkg tejszínes krémsajt (mascarpone)    
csipetnyi fehérbors, őrölt kömény, szerecsendió        
só                       
1/3 szelet kenyér
1/3 szelet bacon
 
A kukoricát a fűszerekkel a vajon megpároljuk, amikor már megpuhult, felöntjük tejjel, és összeforraljuk. Botmixerrel pépesítjük és átszűrjük, hogy finom sima legyen, aztán elkeverjük benne a krémsajtot. A kenyeret kockákra vágjuk, pici olajon megpirítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, és megsózzuk. A bacont ropogósra sütjük. A levest friss petrezselyemmel, a kenyérkockákkal és a baconnel diszítve tálaljuk.

Rakott szűzérme zacskóban sütve
0,5/1,5 kg sertés szűz                
15/45 dkg sonka                         
15/45 dkg sajt                            
20/60 dkg bacon                           
2/6 kk. majoránna                       
só                                   
bors                                 
magvak               
1/3 kk. liszt                               
sütőzacskó                   
2 sasliknyárs v. hurkapálca
tök, napraforgó és szezámmag ízlés szerint
 
A húst felszeleteljük és kiklopfoljuk, fűszerezzük, majd a baconbe betekerjük. A vékonyra szeletelt sajtot és sonkát a hússal váltakozva két nyársra szúrjuk, amíg elfogynak a szeletek.  A sütőzacskóba szórjuk a lisztet, beletesszük a nyársakat, a tetejét megszórjuk a magokkal. Bezárjuk a sütőzacskót, majd 180 C-on 30 percig sütjük. Ezután a zacskó közepét felvágjuk, és a húst még 5 percig pirítjuk.  Tálalás előtt kihúzzuk a saslikpálcákat, és ferdén vágunk a húsból szeleteket, hogy csíkosan látszódjanak az összesült rétegek.  Köretként párolt bébirépát, vajas cukkinit, zöldséges rizst vagy burgonyát kínáljunk.

 
Citromos répatorta
 

Hozzávalók egy 12 x 30 cm-es tortához:
30 dkg répa                              
30 dkg mandula                         
3 dkg liszt                                  
3 dkg étkezési keményítő           
10 dkg cukor                             
1 zöldcitrom                           
1 ek. méz                                 
5 dkg vaníliás cukor                     
5 tojás
2 ek. víz                                   
só                                  
1 csipetnyi fahéj                               
20 dkg marcipán
1 tasak zselés tojáscukor                         

A tortát célszerű egy nappal hamarabb elkészíteni, mert akkor lesz igazán puha  és ízletes. A répát meghámozzuk, lereszeljük, elkeverjük a citrom levével és a mézzel. A tojásfehérjét a vízzel félhabosra verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat  és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojássárgáját, utána a répát. A darált mandulát, a lisztet és a keményítőt összekeverjük, és a masszához adjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve, 170 C-on 30 perc alatt vékony lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, 3 egyforma darabra vágjuk.
 
a krémhez:
8 dkg rétesliszt                  
4 dl tej                           
2 tojássárgája               
20 dkg margarin                   
20 dkg porcukor                   
 
A tejet a liszttel és a tojássárgájával simára keverjük, lassú tűzön felforraljuk, besűrítjük. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt krémhez forgatjuk. A krémmel megtöltjük  a  tésztalapokat, bekenjük a torta oldalát és vékonyan a tetejét is. Másnap a téglalappá kinyújtott marcipánnal beborítjuk. Tojáscukorral és a vékony csíkokra vágott zöldcitromhéjjal díszítjük.
 
fotók:nosalty
 



hirdetés


Legnépszerűbb témák


hirdetés


hirdetés


EZT IS Ajánljuk












OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
EGÉSZSÉG GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
ALKOTÓINK
Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita
WEBSHOP