hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

A naplóírás pozitív hatásai

Gondoltad volna, hogy a naplóírás olyan, akár egy terápia? Cikkünkben most eláruljuk, miért érdemes tollat ragadnod és kiírnod magadból a gondolataidat.

Jó hatással van egészségünkre

A naplóírást általában tinédzserdolognak tartjuk, pedig a későbbi életszakaszban is nagyon hasznos lehet. Számtalan jótékony hatása van, többek között segít elűzni a stresszt, megszabadít a szorongástól, oldja a félelmet és elősegíti a pozitív gondolkodást. Kutatások szerint vérnyomáscsökkentő hatása is van, és olykor a fejfájást is elmulasztja.

Terápiaként is szokták alkalmazni például függőségek kezelésénél, traumák feldolgozásánál, étkezési zavarok és kényszerbetegségek esetén. Azáltal, hogy papírra vetjük érzéseinket, önmagunkat is jobban megismerhetjük.

Segít elérni a céljainkat

Egy-egy probléma megoldásában vagy döntéshozatalban is segíthet, ha leírjuk gondolatainkat és sorra vesszük az érveket, ellenérveket. Emellett feljegyezhetjük a napi, heti teendőidet, így könnyebb lesz nyomon követni, melyik munkát mikorra kell elvégeznünk. Így biztosan nem feledkezünk meg semmiről, nem késünk el sehonnan. Nap mint nap rengeteg információt kell eltárolnunk agyunkban, ezért is jobb, ha mindent feljegyzünk.

planner-1873485_1920.jpg

Fejleszti a kreativitásunkat

Az írás egyfajta szabadságot ad, nincsenek meghatározott keretek, szabadjára engedhetjük gondolatainkat, senki nem fog bennünket megszólni azért, amit leírunk. Emellett ha csendben és nyugalomban leülünk írni, rengeteg új ötlet és gondolat juthat eszünkbe, amelyeket később megvalósíthatunk.

Arról nem is beszélve, hogy a naplókészítés nem csak az írásról szól, bátran firkálgathatunk, rajzolgathatunk közben a lapokra. Egy naplónak egyáltalán nem kell unalmasnak lennie, apócska virágmotívumok, motiváló idézetek is színesíthetik. Az utóbbi években nagyon népszerűvé vált a kreatív naplóírás, azaz a bullet journal. Legyen minden egyes lap egyedi, minden hónapnak legyen más a hangulata, dekoráljuk úgy az üres lapokat, ahogy csak szeretnénk!

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

ÚJDONSÁGOK
Lego kockák csokibólOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP