hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

A citrom 5 meglepő felhasználási módja: ismered ezeket a trükköket?

A citrom fontos összetevője a nyári hűsítő italoknak, limonádéknak, de a különböző háztartási munkálatoknál is nagy hasznát vehetjük a fanyar gyümölcsnek. Cikkünkben most adunk néhány tippet, mikor érdemes bevetni!

Kellemes illat a hűtőben

A citromot a hűtő kitakarítása során is bátran használhatjuk, csak mártsd a mosogatószivacsot egy kis citromlébe és ezzel törölgesd át a polcokat. Miután kitisztítottad, egy félbevágott citromra szórj egy kis szódabikarbónát, így helyezd a hűtőszekrény egyik sarkába: garantálja a kellemes illatot.

Folttisztítás

A foltos ruhákat mosás előtt áztasd be egy kis citromos-szódabikarbónás vízbe, és ezután tedd bele a mosógépbe, így könnyebben eltűnnek a szennyeződések. Ha pedig a hónaljánál dezodor- vagy izzadtságfolt éktelenkedik, dörzsöld át citromos vízzel.

Vágódeszkatisztítás

Régi bevált trükk, amit a legtöbb háziasszony ismer: citrommal remekül tisztítható a vágódeszka. Használat után csak szórj az eszközre egy kis sót, majd fogj egy félbevágott citromot, és így dörzsöld át a felületét. Hagyd hatni pár percig, mosd el, majd ha szükséges, ismételd meg a műveletet még egyszer.

Űzd el a rovarokat

A hangyák igencsak megkeseríthetik a háziasszonyok életét. Rengeteg lakásba bejutnak és képesek mindent ellepni. Távoltartásukhoz csepegtess egy kis citromlevet az ajtóhoz és az ablakokhoz, így biztosan nem fognak bemerészkedni a helyiségbe – ahogyan a szúnyogok sem.

Szagtalan cipő

Bizonyára már te is tapasztaltad, hogy az egész nap hordott cipő este kellemetlen szagúvá válik. Különösen igaz ez nyáron, amikor jóval többet izzadunk. Jó szolgálatot tehetnek a különböző bolti sprayk, de ha épp nincs otthon, csak tegyél a cipőbe éjszakára egy-egy félbevágott citromot. Reggelre felszívja a kellemetlen szagokat.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

DESSZERTEK
Házi limoncelloOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP