hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Varázslatos textil- és filcdekorációk

Borsodi-Tóth Veronika tündéri levendulás manójával nevezett a Praktika Kreatív Kihívására. A tehetséges alkotó a verseny után mesélt nekünk egy kicsit a munkásságáról és megmutatta néhány újabb alkotását is. Ismerjétek meg őt!

Mesélj egy kicsit magadról!

Borsodi-Tóth Veronikának hívnak, két csodás óvodás gyermek édesanyja vagyok. Van egy fantasztikus férjem, akinek a támogatása nélkül el sem indultam volna ezen az úton. Hálás vagyok, hogy mellettem áll, és támogat az álmaim megvalósításában.

Mikor kezdtél el alkotni? Emlékszel még a legelső munkáidra?

Mindig is szerettem alkotni, kreatívkodni. Gyerekként a család díszeit mindig én készítettem. Nagyon szerettem. Kikapcsolt, feltöltött. Nincs ez másként most sem. Aztán körülbelül másfél éve kezdtem el komolyabban varrogatni. Az első, amit eladásra is készítettem, a textil tulipán volt. Sokáig kísérleteztem, mire rátaláltam a számomra tökéletes formára. Az elsők ducik voltak, és formátlanok. Majd szépen kezdett letisztulni. Ez az egyik fő portékám a mai napig.

veronikart3.jpg

Milyen technikákkal dolgozol?

Főként textil- és filcdekorációkat készítek, amiket szívesen kombinálok fával. Csodás összhangot alkotnak a természetes anyagok. Imádom a gyapjúfilc formálhatóságát. Gyönyörű, puha, és szuper dolgozni vele.

Szeretek kipróbálni új dolgokat, feszegetni a határaimat. Örülök, ha egyedi elképzelésekkel fordulnak hozzám. Arra ösztönöz, hogy jobb legyek, és hihetetlenül inspirál. Sokáig a hímzett mintáktól is féltem, aztán úgy döntöttem, miért ne kísérleteznék vele... Sok munkadarab landolt a kukában, mire ráéreztem, de az egyszerűbb mintákkal, öltésekkel már elboldogulok.

veronikart1.jpg

Miket készítesz legszívesebben/leggyakrabban?

Mindent örömmel készítek, de legtöbbet talán tulipánt varrok. Téli vásárba is viszek magammal, mert mindig keresik. Idén már egy pici saját levendulásom is van, így illatos változatban is készülhet.

Milyen visszajelzések érkeznek a munkáidra?

A legnagyobb öröm látni a csillogást a szemekben, amikor átadok egy-egy kész munkát. Először mindig átküldöm a fotót, megfelel-e az elképzeléseknek. Ha igen, megbeszéljük a találkozót. Öröm azt hallani, hogy élőben még sokkal szebb, mint a képeken.

Szeretek vásárba járni. Sokan jönnek oda hozzánk beszélgetni. Még ha ismerik is a technikát, tudják, hogy készül, akkor is megállnak egy-egy jó szóra, baráti beszélgetésre.

veronikart2.jpg

Mit jelent számodra az alkotás?

Kikapcsol, feltölt. Amikor leülök az asztalhoz, megszűnik a világ. Teljesen belefeledkezem az adott dologba. Látom, ahogy készül, és lassan formát ölt. Ez az egyik legjobb része a munkámnak.

Miből merítesz inspirációt?

Sok alkotó munkáját követem, akik inspirálnak, de mindig törekszem az egyediségre, saját ötletek megvalósítására.

veronikart4.jpg

Veronika többi munkáját megtalálod a VeronikArt Facebook-oldalon.

Legnépszerűbb témák


INSPIRÁCIÓ

INSPIRÁCIÓ
Mark Twain gondolata
ÚJDONSÁGOK
MozaikozásEZT IS Ajánljuk

EGYÜTT A CSALÁD
Hóbagoly és társai
INSPIRÁCIÓ
Elő a színekkel!
TI KÜLDTÉTEK
Diy hőlégballon

TI KÜLDTÉTEK
Diy felirat
GYEREKEKNEK
Filc babakonyha
GYEREKEKNEK
Cuki tojásszedő


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP