hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Gyönyörű, kézzel készült játékbabák

Zazravecz Beáta egyedi játékbabák készítésével foglalkozik. A tehetséges alkotó nemrég mesélt nekünk csodaszép munkáiról és egy kicsit beavatott bennünket az alkotási folyamatokba is.

Mikor kezdtél el alkotni? Hogyan emlékszel vissza a kezdeti időszakra?

Néhány éve kezdtem el a varrással foglalkozni, bár kezdetben csak filcből készített apró figurákkal, filcdíszítésekkel, amiket kézzel szabtam, varrtam. Nagyon érdekeltek a színek, a formák és az interneten is egyre több ötletet láttam, amit mindenképpen ki akartam próbálni. Az első pillanatra nem emlékszem, hogy mi indított el, szerintem az ember ösztönösen megérzi, hogy merre kell mennie...

Elkezdtem felkutatni Budapest rövidáru boltjait, kitapasztaltam, hogy melyek azok a helyek, ahol nem csak kedvesek, de mindig megújult áruválasztékot is tartanak. Így van az, hogy mára a lakásom kis raktárrá változott, szinte állandóan valamilyen anyaggal, varró eszközzel térek haza. Az első varrógép kölcsönben volt nálam, azon próbálgattam már filcen kívül más anyagokkal is dolgozni.

És akkor jöttek a babák. Eleinte nagyon egyszerű formákkal próbálkoztam, hiszen sosem tanultam varrni, mármint klasszikus értelemben, viszont rengeteg időt töltök tréningekkel, tanfolyamokkal, videók nézésével. Főleg külföldi oldalakon tanulmányozom a különböző technikákat.

babak2.jpg

Hogyan készülnek a babáid? Mesélj nekünk az alkotás folyamatáról!

Jelenleg leginkább babákat varrok, bár néha egy-egy apró tárgy készül még pluszban, főleg, ha valakinek szeretnék ajándékot adni. Sosem a baba születik meg először a fejemben, hanem mindig az határozza meg, hogy milyen anyag, szín fog meg. Vagy éppen mivel térek haza… Emellett persze továbbra is az internet ad sok-sok inspirációt. Mára a babáimnak már mozog a keze-lába, feje, egyre inkább az foglalkoztat, hogy hogyan lesz egy baba minél részletgazdagabb.

Sosem készül ugyanolyan baba kétszer, képtelen vagyok újra elkészíteni valamit másodjára, így lesznek valóban egyediek. Amivel jelenleg próbálkozom, de még sok gyakorlást igényel, az az, hogy textilre arcot tudjak festeni, ezáltal a babáim még kifejezőbbek lehetnének.

babak4.jpg

Milyen visszajelzések érkeznek a munkáidra? Hol lehet megnézni a babáidat?

Pár éve elindítottam a babáimnak egy Facebook-oldalt Dolls and More néven, ahol folyamatosan megosztom a róluk készült fotókat az oldalt kedvelővel. Rengeteg pozitív visszajelzést kapok tőlük.

babak3.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

GYEREKEKNEK
Horgolt babatakaró
GYEREKSZOBA
Babaház a gitárban
EGYÜTT A CSALÁD
Pihe-puha játszópajtásokOTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP