hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Őszi levelek

A színes, süthető gyurmákkal játszva utánozhatod a természetet. Alkossatok közösen a gyerkőccel leveles ékszereket!

Válaszd ki az ősz hangulatához illő rőt, sárga, zöld vagy rozsdabarna színeket, és párban keverj belőlük kisebb adagokat. A kinyújtott kis lapokból egy levél mintázatú formakinyomóval rövid idő alatt egész maroknyi kis leveled lesz, és garantáltan nem találsz majd köztük két egyforma színűt! A kész levélkéket felfűzheted nyakláncnak, karkötőnek vagy fülbevalónak. 

_MG_3279.jpg

Amennyiben változatosabbá szeretnéd tenni a formakinyomóval készített levelek mintázatát, fektess rájuk valódi levelet a bordázottabb oldalával lefelé, és finoman nyomkodd, hengereljük bele a gyurmába. Még sablonnak is használhatod a kisméretű, igazi leveleket, ha hegyes pengéjű késsel körbevágod azokat.

Hozzávalók • süthető gyurma – piros, barna, narancssárga, zöld • barna és krémszínű szaténszalag  
2 cm széles és 10-12 cm krémszínű • 20-25 db szerelőkarika • fülbevalóalap • nyújtófa, műanyag lap • kisméretű, vastag erezetű levelek • fogvájó • sütőlemez, sütőpapír

Gyúrj össze kis mennyiségű, különböző színű gyurmákat – például pirosat naranccsal vagy zöldet barnával –, hogy őszi színeket kapj. Maradjanak foltosak, felhősek a gyurmagolyók. Nyújtsd ki a masszát és nyomj ki levélformákat. A kész levelek felső végét lyukaszd át fogvájóval. Formázd a leveleket: hajlítsd meg vagy ceruzára fektetve alakítsd ívesre. A lemezre tegyél sütőpapírt, erre pedig a gyurmaleveleket. 

KZ_7448.jpg

A nyaklánchoz az ékszerláncból vágj egy-egy 13, 18 és 22 cm-es darabot, és kapcsold össze a végeiket egy-egy szerelőkarikával. Ugyanilyen karikákkal akaszd a leveleket a láncszemekbe. Vágd félbe a szalagot, és félbehajtva hurkold a láncokat összefogó karikákra. A karkötőnek kb. 20 cm-es láncdarab szükséges – erre akaszd a leveleket, illetve a rövidebb szalagdarabot. A fülbevalóhoz a horgokra egy-egy levelet kapcsolj.

CÍMKÉK: gyurma levél
Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP