Zala megye egyre inkább a hazai turizmus figyelmének középpontjába kerül: a régió lágy dombjai, apró tavacskái, árnyas erdei és gazdag gasztronómiája ideális terepet kínálnak a nyugodt kikapcsolódáshoz. Ennek a zalai életérzésnek az egyik legjobb kiindulópontja Zalakaros, ahol a termálvíz és a természet közelsége évtizedek óta vonzza a pihenni vágyókat. A Hotel Karos Spa**** mindezt új szintre emeli, tágas wellnessrészlege, valamint gyógyászati szolgáltatásai a testi-lelki feltöltődést szolgálják.
A környéken pedig bőven akad felfedeznivaló – a színes őszi erdők, a Kis-Balaton madárvilága és a közeli borászatok mind különleges élményeket tartogatnak. Zala talán ilyenkor a legszebb: egyszerre nyugodt és inspiráló!
Zala megye nem próbál versenyezni a hegyvidékek meredek kilátóival vagy a tóparti nyüzsgéssel – varázsa a csendes harmóniában rejlik. A hullámzó dombok, tavacskák, susogó erdők és a vendégszerető helyiek adják meg azt a nyugodt hangulatot, amiért egyre többen fedezik fel maguknak ezt a vidéket.
A természetjárók szőlőhegyeken és dombokon át vezető túraútvonalakon barangolhatnak, megpihenhetnek a Szent György energiavonalakkal átszőtt pihenőhelyeken, bejárhatják a szurdokokat, felszállhatnak a kisvasútra, vagy vízitúrázhatnak a Murán, a Kerkán, a Zalán és a Kányavári-sziget körül. Zalakaros és a Hotel Karos Spa**** pedig tökéletes kiindulópont mindehhez: a termálvíz, a wellness-kezelések, a helyi ízek és a természet közelsége együtt kínálják a zalai feltöltődés teljes élményét.

A Zalai borvidék visszafogott bája egyre több borkedvelőt vonz: a kis családi pincészetek minőségi boraikat házias fogásokkal, termelői finomságokkal és igazi vendégszeretettel kínálják. Reziben, Csáfordon és a Kis-Balaton környékén ma már gasztroturisztikai célpontként is számontartják a helyi borászatokat. A zalai konyha pedig maga az időutazás – dödölle, prósza, kerekrépaleves, pörkölttorta és házi rétes – mind a nagymama konyhájának ízeit idézik.
Ráadásul egyre több helyen térnek vissza a hagyományos eljárásokhoz: kemencében aszalják a gyümölcsöt, hagyományos módon készül az ecet, a helyi éttermek pedig újragondolt formában tálalják a tájjellegű fogásokat. A falusi turizmus is új erőre kapott: a látogatók sajtot, lekvárt készíthetnek, megismerkedhetnek a gyógynövényekkel, bejárhatják a gazdaságokat, állatokat simogathatnak vagy éppen tüzet rakhatnak és bográcsozhatnak egy zalai domboldalon – pont úgy, ahogy gyerekkorunkban szerettük.

2025. október 27. 12:47
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2025 – minden jog fenntartva