hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Mintázd tavasziasra otthonod!

A tél végi szürkeség után válts színeket és mindezt a töretlenül népszerű retró jegyében. A jól ismert levelekkel és virágokkal látványos lesz a kisasztal és a párna is.

Asztalka levélmintákkal

Hozzávalók  kisasztal  söralátétkarton  akrilfesték  hobbilakk  dekortapasz  vonalzó  sniccer  ceruza  ecset  

KZ_7823_ok.jpg

Az asztalnak egyszerűen adhatsz új mintázatot, ha egy megfelelő méretre vágott, vastagabb kartonlapot helyezel rá, amire előzőleg leveles mintát festesz. Szerencsés, ha a kisbútor lapjának körben pereme van, mert ez nem engedi majd elmozdulni a kartont.

Vágj a söralátétkartonból a kisasztal tetejével megegyező méretű darabot. Ezt a fajta kartonlapot a vastagsága miatt célszerű vonalzó mellett, sniccerrel vágni.   Alapozd le sűrű, világoskék akrilfestékkel, és hagyd megszáradni.

Vágd ki a levélmintát vékony kartonpapírból. Rajzold fel a levelek szárát ceruzával halványan az alapra, az oldalakkal párhuzamosan. Az elhelyezésükkor figyelj, hogy a vonalak mindkét oldalán elférjenek majd a levelek. Ragassz fel vékony, zöld dekortapaszcsíkot a szárakra.

Az egyik szárvonal mindkét oldalán rajzold körbe a levélmintát, többször egymás alá helyezve. A levelek tengelye 45˚-ot zárjon be a szárral. A másik szárnál is tegyél hasonlóan, de ott ellenkező irányban álljanak a levelek. Ecsettel fesd ki a leveleket, törtfehér akrillal. Festéskor kintről haladj befelé, azaz először a levél egyik oldalának a kontúrját húzd meg és fess a középvonalig, majd következzen a másik oldal.

Karakteresebb lesz az asztalka, ha a lábait is befested türkizkékre. Tartósabbá teheted a mintát, ha a kartonlapot száradás után lelakkozod. Két réteget vigyél fel, de köztük feltétlenül várd ki a teljes száradási időt. A lakk nemcsak a felületet védi, de a tisztántartása is könnyebb lesz. 

_DSC6897_ok.jpg

Párnára vasalva

Hozzávalók  2 db 50×50 cm, törtfehér vászon  1-1 db 50×50 cm narancssárga és türkiz vászon  2 db törtfehér cipzár, 40 cm-es  különböző színű vászondarabok  20×90 cm ragasztófátyol  olló  ceruza  tű  cérna  

Mindkét párna mintaelemeiből – levél, külső szirom, belső szirom – készíts papírsablont. Ezekkel a ragasztófátyol papíros oldalára rajzolj fel 64 darab levelet, 18 darab külső szirmot és 9 darab belsőt.

Vágd nagyjából körbe a motívumokat, és vasald azokat a megfelelő színű vásznakra: a levelekből 16-16 darabot türkizkékre és világoszöldre, 20 darabot fűzöldre és 12 darabot középzöldre. A külső sziromból 12-t narancssárgára, 6-ot ciklámenre, a belső sziromból 3-at baracksárgára, 3-at barackrózsaszínre és 3-at rózsaszínre. Vágd ki a mintákat pontosan a vonalak mentén.

Mikor minden elemmel kész vagy, húzd le az összesről a papírborítást. Fektesd le a törtfehér vásznakat több réteg régi törülközőre, és a fotó segítségével rendezd el rajtuk pontosan az elemeket. A ciklámen mintasort akkor tudod kirakni, ha előzőleg 2 darab ciklámen és 1 darab rózsaszín szirmot félbe vágsz. Vasalással rögzítsd mindegyiket a helyére.

Fektesd színt színre fordítva a megmintázott törtfehér és az 50×50 cm-es, színes párnaelemeket. Varrd körbe 3-3 oldalukat, a szabadon hagyottakba varrd be a cipzárakat. Fordítsd színükre, és tegyél beléjük kitöltőpárnákat.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

NAPPALI
Fess bútort!

ELŐTTE-UTÁNA
Régi bútor új ruhában


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP