hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Húsvéti dekor fonalakból

Ha szereted a játékos látványt, a szokatlan megoldásokat, csak vedd elő maradék fonalaidat, minél többfélét, és tekerj be velük néhány ágat. Megtetszett a módszer? Folytathatod még a teríték kiegészítőin is.

Az ágakra könnyű, műanyag vagy kifújt, igazi tojásokat akaszthatsz. Utóbbiakat fesd le a fonalak színeihez illő akrillal.

KZ_4016.jpg

Hozzávalók • sokféle színű és struktúrájú fonal • faágak • kartonpapír • papírhenger • kétoldalú ragasztószalag

Faágak felruházva

Az ágak mellé készítsd ki a fonalaidat, és még a legrövidebb darabkákat is felhasználva tekerd be velük a gallyakat. Az éppen elfogyó színre csavarj a következővel még néhányat, és szépek lesznek az átmenetek. A kezdésnél, és néhol közben is tegyél a fonal alá kétoldalú ragasztószalagot, hogy rögzítse a tekercseket. Néhol hagyhatsz szabadon is részeket, és ne félj a merész színektől, vagy akár a szőrös fonalaktól sem.KZ_V2_4132.jpg

Alkalmi csíkozás

Ezzel a betekerős technikával bármit könnyen dekorálhatsz a lakásban, a tojásfa mellé kerülhet többféle kisebb tárgy is. Kipróbálhatod akár a só- és borsőrlőn, hiszen idővel, ha más stílusra váltanál, csak le kell tekerned róluk a színes fonalakat. A kétoldalú ragasztó nyomát sebbenzinnel tüntetheted el.

KZ_4055.jpg

Dobd fel a terítéket!

Egy étkezés hangulatának mindig jót tesznek a színek. Dinamikus lesz a poháralátét vagy a szalvétagyűrű is, ha fonalból tekert csíkokat kapnak. Alapnak használhatod a meglévőidet, de vastagabb kartonból te is vághatsz négyzeteket, illetve a háztartási törlőkendők üres papírhengereiből szeletelhetsz gyűrűket a szalvétáknak. Tetszés szerint variálhatod a színeket, akár mindegyik darab lehet más mintájú, de arra érdemes figyelned, hogy a poharak stabilan álljanak majd az alátéten. Ezért azonos vastagságú, nem túl testes, inkább vékonyabb fonalakat válassz hozzájuk. A rögzítésükhöz – főként a kezdő és a befejező részeknél – itt is érdemes kétoldalú ragasztószalaggal dolgozni.KZ_4053.jpg

A főszereplő

Kitüntetett figyelem jár húsvétkor a tojásnak, így feltétlenül kapjon tartót fonalas dekorációval. Először igazítsd a tojások méretéhez a papírhengerből szabott gyűrűket. Vágd el keresztben, told egymásra a papírt annyira, hogy megüljön a karikán a tojás. Ha celluxszal összeragasztottad, tekerd be a fonalakkal, mint ahogyan azt a szalvétatartóknál olvashattad.

KZ_4122.jpgFonaldíszes gyűrűkben az egyszínűre festett tojások is egyediek lesznek.

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP