Konyhánk tárháza a természetes színezőanyagoknak is, hiszen a cékla leve, vagy a kurkumával fűszerezett mártás a fehér terítőn maradandó nyomot hagy. Az erős színű növények szépen megfestik a tojásokat is. Lehet kísérletezni, milyen erős festőlevet készítsünk, mennyi ideig hagyjuk benne a tojásokat, mert ezek döntik el a születő színek intenzitását, mélységét.
Bármelyik növényünket vagy fűszerünket választjuk, a színezés menete azonos. Egy kis lábasba tegyük bele óvatosan a tojásokat, szórjuk rá az apróra vágott zöldséget, a szétnyomkodott bogyókat vagy a fűszert, majd öntsük fel hideg vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá egy kanál ecetet – a barna héjú tojásokhoz kicsit többet –, és lassú tűzön főzzük 15-20 percig. Ezután hagyjuk a lében kihűlni a tojásokat, majd lefedve, hűtőben áztassuk tovább, míg el nem érjük a kívánt színerősséget. Ez legalább 2-3 óra, de egy teljes napnál ne legyen több.
Ha kifejezetten homogén felületet szeretnénk, leszűrt levet használjunk. Tojásszínezéskor használjunk gumikesztyűt, hogy a kezünket ne fogják be a főzőlevek.
A magazin oldalain bemutatjuk a lila káposzta, a petrezselyem, a spenót, a kurkuma, a pirospaprika festőlevében színezett tojásokat. Eláruljuk, hogy mitől lesznek élénkebbek a színek, mivel tehetjük a barna tojást világosabbá, hogyan kapunk egységes színű héjat.
OTTHON DEKOR NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA DIY ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY CSALÁD GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK ÚJRAHASZNOSÍTÁS ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET! EGÉSZSÉG GASZTRO LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK AMIGURUMI ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK INSPIRÁCIÓ TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk ALKOTÓINK Berky Alexandra Kubinyi Szilvia Kurdi Gabi Szebeni Gál Vera Vesztl Fanni Farkasvölgyi Orsi Rácz Anikó Sebestyén Éva Csorba Anita RSS feliratkozás JÁTÉKSZABÁLYZAT
IMPRESSZUM MÉDIAAJÁNLAT ELŐFIZETÉS KAPCSOLAT ÁSZF
praktika.hu © 2024 – minden jog fenntartva