hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Szövött szívecske Valentin napra lépésről-lépésre

Akár tartod a Valentin-napot, akár nem, a szeretetet kifejezni mindig jó érzés. Teheted ötperces, egyszerű ötlettel, de ha időben belekezdesz, egy nagyobb lélegzetű, szövött faliképpel is elkészülhetsz.

Hozzávalók • szövőkeretnek egy 50x60 cm-es képkeret • felvetőfonal • különböző vastagságú türkiz, fehér, szürkésbarna, sárga, piros, rózsaszín, bordó, lila fonalak • villa, olló • faág

A keret alsó oldalán csomóval rögzítsd a felvetőszál végét, majd folyamatosan feszítve a szálat 25-ször tekerd rá a kereten nyolcas alakban, végül szintén alul csomóval rögzítsd a végét. Egyenletesen és
párhuzamosan rendezd el a szálakat, körülbelül 28 cm szélesen.

A többi fázisért kattints a képre!

Vágj kartonpapírból egy 32×4 cm-es csíkot, fent bújtasd a szálak közé, és nyomd le a keret aljához a szálkereszteződéseket. Csomózd meg kettesével a szálakat egy darab felvetőfonallal. Szőj körülbelül 10 sort a világoskék fonallal: a felvetőszálak között föl-le bújtasd a kék fonalat, a sor végén fordulj vissza, és most az ellenkező ritmusban haladj a szálak között a fonallal. Ezt ismételd soronként oda-vissza. Figyelj, hogy a széleket ne húzd össze, az oldalak párhuzamosak maradjanak. Időnként tömörítsd össze a szövést egy villa fogaival. Vágj 75 darab, 50 cm-es szálat, és hármasával csomózd a felvetőszálakra. Szőj további 10 sort, és most színes szálakkal készíts egy rövidebb rojtsort, ugyanezzel a csomózási technikával. Folytasd a szövést a háttérszínnel, és itt-ott válts színt rövid szakaszokon, majd folytasd a háttérszínnel. Ha kész van egy 3 cm-es sáv, rajzold a szívmintát papírra, és rögzítsd a szövés mögé – lent varrd a szövéshez, felül pedig egy keresztben kikötött felvetőszálra hajtsd rá a papírt. A kontúrvonalat követve töltsd fel a háttérszínnel a bal, majd a jobb oldalt is, amíg a szív szélessége nő. Kényelmesen szőhetsz, ha fonalbabákat készítessz hozzá. Mindegyik színű szálból hurkolj nyolcasokat a hüvelyk- és a kisujjadon, majd keresztben is tekered át a köteget. 

Bal oldalról kezdve, egy karakteres színű szállal – mi a pirossal – csomózd végig a felvetőszálakat a szív alsó részének kontúrja mentén, egészen a túloldali ív legszélső pontjáig. A szív beszövése következik. Válassz hozzá vastag fehér fonalat, amihez hozzáfoghatsz még egyéb színeket is. Félúton válthatsz más minőségű, illetve vastagságú fonalra. Rusztikus hatást érsz el például, ha beleszősz egy csíkot nyers gyapjúból. Töltsd fel az egész szívet, követve a papírra rajzolt kontúrvonalat.
A karakteres színű szállal most fejezd be a korábban elkezdett, a szív szélének díszítő csomózását, majd teljesen megszőheted a hátteret. Miként a kezdésénél, újfent csomózd végig egy darab felvetőszállal a falikép utolsó sorát, mielőtt levágod a keretről. A felvetőszálakat vágd rövidre, és öltögesd hátulról a képhez, hogy elöl ne látszódjon ki. A felső szélbe egy kék szállal készíts hurkokat, és bújtasd bele a faágat, állítsd vízszintesbe a képet, és ekkor varrd el a szálat. Az ág végeire köss fonalat, amivel felakaszthatod a műved.

KZ_5254_OK.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk

GYEREKEKKEL
Játék a fonallal

ÉKSZEREK
Gyöngy kvíz
MENTSD MEG A FÖLDET!
Szőnyeg pólóból


OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP