hirdetés

Fizess elő
a magazinra!
Alkoss
velünk!

OTTHON DEKOR DIY EGYÜTT A CSALÁD ÚJRAHASZNOSÍTÁS GASZTRO AMIGURUMI INSPIRÁCIÓ WEBSHOP

Varázslatos falidekor a hálószobádba: készíts velünk holdas függőt

Téged is elbűvöl a mindig változó Hold? Vigyél haza egy kis darabot a végtelen univerzumból ezzel az egyszerűen elkészíthető, gyönyörű tárggyal!

Hozzávalók • levegőre száradó szürke modellmassza • szemesbors vagy más szemcsés anyag • fehér és ezüstszínű akrilfesték • csillámpor • kötöződrót • univerzális ragasztó • szilikonlap, nyújtórúd, folpack, pogácsaszaggató, saslikpálca vagy fogvájó, ecset, kúposfogó, csípőfogó

Nyújtsd ki a massza felét kb. 0,5 cm vastagságúra a szilikonlapon. Fektesd rá a folpackfóliát és szórj rá borsot, majd óvatosan hengereld bele a gyurmába. Így apró mélyedések keletkeznek a gyurmában. Távolítsd el a fóliát a borsszemekkel együtt. Szúrj ki öt holdat a pogácsaszaggatóval. Készíts a kis mélyedések közé nagyobb krátereket egy gömbölyű végű tollal.

A holdak élébe szúrj két lyukat egymással szemben a felfüggesztéshez, majd hagyd száradni. Hagyd kiszáradni a holdakat a szilikonlapon, két konyhai papírtörlő között. Hogy ne kunkorodjon fel a szélük, és szép laposak maradjanak, egy könyvvel le is súlyozhatod őket. Rajzold körbe a pogácsaszaggatót egy papírlapon kétszer, vágd ki. Felezd el az egyiket, a másikat pedig úgy vágd el ¼ és ¾ részben ívesen a szaggató mellett, hogy a fogyó és növő holdat mutassa.

Szinte száraz ecsettel fesd ki a holdakat úgy, hogy a mélyedésekbe ne kerüljön festék. Egyet teljesen fess ki, ez lesz a telihold. Egyet hagyj festés nélkül, ez lesz az újhold. Egyet fess ki félig, egynek az egynegyedét, az utolsónak pedig a háromnegyedét fesd be. Figyelj arra, hogy a kiszúrt lyukak alul és felül legyenek!

Kenj egy kevés ezüstös festéket a holdak fehérre festett részeire, majd azonnal szórj bele csillámport. Kúposfogóval hajts karikákat és rövid szemespálcákat, amiket ragassz be a holdakba szúrt lyukakba, majd a karikákkal kapcsold őket egymáshoz a képen látható sorrendben. Legfelülre is kerüljön egy szemescsavar karikával, amivel felakaszthatod. Alulra pedig készíthetsz drótszálakból bojtot, ugyanúgy, ahogy fonalból is készítenél.

hold1.jpg

Legnépszerűbb témák
EZT IS Ajánljuk
OTTHON DEKOR
NAPPALI KONYHA KERT GYEREKSZOBA
DIY
ÉKSZEREK KIEGÉSZÍTŐK RUHÁK BEAUTY
EGYÜTT A CSALÁD
GYEREKEKKEL GYEREKEKNEK
ÚJRAHASZNOSÍTÁS
ELŐTTE-UTÁNA MENTSD MEG A FÖLDET!
GASZTRO
LEVESEK, ELŐÉTELEK FŐÉTELEK DESSZERTEK MENTES RECEPTEK
AMIGURUMI
ÖTLETEK TI KÜLDTÉTEK
INSPIRÁCIÓ
TAVASZ NYÁR ŐSZ TÉL TI KÜLDTÉTEK ÚJDONSÁGOK Sztárokkal alkottunk
WEBSHOP